Semestern…….2007

fortsätter på detta tema med tidigare semesterresor!

NCT 2007, gick resan till Feddet,som ligger på södra Sjælland i Danmark. Det blev en träff men inte riktigt som man hade tänkt sig. I inbjudan stod det att träffen var på Top Camp Feddet, 8 – 14 juli det var DCK som stod som arrangör. Någon skrev i en tidning efteråt, att det var det största  fiasko de hade varit med om.

Vi visste att det var flera som skulle till Danmark av våra vänner i Skåne. Birgitta och jag körde inte i sällskap med någon till Danmark. När vi anlände blev vi visade till en tillfällig plats ute i en hästhage och inte in på träffområdet. Träffområdet var mera som en sjö/gyttjepöl än en plats att parkera husbilar och husvagnar på. Vädret är ingen som rår på. Det var ytor som låg lite högre och var torra men regnet hade gjort marken mjuk. Några försökte att köra ut men fastnade. T.o.m. fyrhjulsdrivna fordon sjönk och fastnade i leran. Spårigt och skitigt blev det och husvagnarna blev skitiga långt upp på taken.

Vi hamnade med flera av våra vänner i hästhagen. Flera deltagare var irriterade över att inte få sin plats på träffområdet. Vi kunde ha stannat hela tiden på den platsen men nu var detta en nödlösning och ingen skulle få stå där. Var dag kom representanter för träffen ner och förklarade läget. Detta pågick några dagar, de hade ölbackar med sig för att få “oss” medgörliga och inte ställa massa krav. Men vi hade det trevlig, vädret var bra solen sken och varmt var det. Vi grillade och umgicks och hade allmänt trevligt. Cyklade ned till träffområdet och tittade och strosade runt i stövlar. Träffade bekanta norrmän de hade kört in från nedsidan av området. Hade gått så där med fyrhjulsdriven bil. T.o.m. bröllopsfest hade de klarat av på den delen av området. Vi blev bjudna av Terje & Jorun på römegröt och lite annat gott. En dag cyklade vi en ordentlig sväng tillsammans med G & K till Faxe  och tillbaka till Feddet. Bra väder till att börja men med blåst,(motvind) och regn på hemvägen.

Representanter fortsatt att komma och informera, nu gick inte jag och lyssnade bara Göran var där och hörde vad som sas. Varför vi inte kunde stå kvar i hagen var att hästarna skulle in där. Göran  kom tillbaka med andan i halsen och sa att vi skyndar oss att cykla ner till receptionen på campingen nu omedelbart. Till fruarna sa vi att plocka in så mycket ni kan så bilarna är nästan körklara när vi kommer tillbaka. I den tron att allt skulle kunna lösa sig. Vi var först in i receptionen tre man och förklarade att vi hade blivit lovade platser på campingen. Personalen stod som förstenade förstod inget, hade inget hört. När vi hade varit där ca 5 – 6 minuter kommer det flera från hästhagen in. Telefonerna gick varma, cheferna kom in, bakom oss var det mängder av krav som kom. Vi tre blev visade en karta över campingen och vi bestämde oss för tre platser. Fick nummer och anvisning och vi gick för att inspektera, det var toppenplatser. Och vem möter vi om inte Torwald & Maj-Britt, de hade ledsnat på att trampa runt i vatten. Dem hade de tvingat in på en upphöjning på fältet. Så de ledsnade andra dagen och betalat sig in på campingen. Väl inne på campingen kör han fast i sanden men fick hjälp att komma loss. För oss var det bara att hämta bilarna och göra oss hemmastadda på campingen.

Vi var med på invigningen, högtidligt, musikår med björnskinnsmössor och sedvanliga tal en fallskärmshoppare kom nersinglande med dannebrogen. Vi besökte tälten på fältet som serverade mat och något att dricka och även musik. Minglade runt bland besökarna. Någon campingvärd såg vi aldrig till. El:en fungerade inte ordentligt på området utan strömmen kom och gick gång på gång dagen/kvällen. Problemet var att  generatorerna som skulle förse området med ström krånglade. Bland så många människor som var på träffen finns det alltid någon elektriker eller maskinist  om så pensionerad. Det var många som var runt och hjälpe till med utrustningen, så även det löste sig. Så här flera år efteråt ser man på träffen  med andra ögon, från den positiva sidan. Så minns jag denna NCT träff i Danmark 2007.

Men detta avskräckte inte oss från att åka till flera Nordisk Caravan Träff.

Jag som alltid fotar en massa har inte ett kort från denna träff!

Här finns en länk   bilder  från NCT träffen 2007.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Semestern…….2007

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *