Hemma igen!

Kom hem i går! Hade tänkt mig annat men kändes bra att komma hem. Blev trött när jag skruvade om från aktivitet till fritid igen. Detta har varit väldigt kul att vara hjälpreda och funktionär på mässan.

Igår tömdes fältet så sakta, brukar inte vara så många kvar på eftermiddagen fick jag höra. Enda kön jag såg var till tömningsplattan. Alla andra köer rullade framåt.  Min/vår uppgift var att börja plocka ned allt som vi har satt upp. Städa fälten så det blev många steg i går också.  Men inte mycket skräp, NI ska ha beröm för detta att ni lämnade så fina, rena gräsytor efter er. Ni ska veta att det är ca 10000 personer som bor på mässområdet dessa dygn.

20160911_105713

Vår avslutning (avtackning) fick vi i strålande sol. Bara timmen innan var det regn i luften och himlen var svart.  Där framfördes beröm från er deltagare till oss. Det var ju jätte kul att allt blev bra, fast vi började ställa upp längst ned på fälten.  Jörgen Nyström Business Sector Manager at Elmia AB  framförde också positiva tongångar både om väder och bemötande. Han hade inte de färska siffrorna men att det var fler än förra året ville han tro på.  Årets besökarsiffra: 36 517 och antal utställare: 156.

20160911_141031

Även i vår camp tunnade det snabbt ut. Nästa mässa är den 6-11 september 2017.

20160911_144309

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

20 reaktion på “Hemma igen!

 1. Vilken härlig helg det varit!
  Roligt att höra att det inte var så mycket att städa upp!
  Vet man hur många husbilar / husvagnar som var på campingen i år?
  Har för mig att jag läste någonstans att det var över 3000 ekipage förra året.
  Ha de gott 🙂

 2. Tur att det finns volontärer som ni som hjälper till så att det är möjligt till ett sådant här event! 🙂 Trevlig att träffas förresten. Det här var vår första husbil/husvagnsmässa men helt klart inte vår sista!

 3. Vi var verkligen imponerad av alla funktionärer som gjorde ett fantastiskt jobb. Men jag förstår att det är roligt också och blir en bra gemenskap. Väldigt roligt att träffas! Ha det fint nu!

 4. Förstår att du är trött. Det tar på krafterna att träffa folk hela tiden, prata och framför allt att hela tiden stå i ett otroligt sorl från alla människor runt omkring

 5. Tur att det finns människor som ställer upp för andra. Hur skulle det annars se ut på campen, bilar o vagnar Härs o tvärs.
  Förstår att det var tröttande men kanske också lite kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *