Detta har hänt

Omkring klockan 21,30 är Lilla My:s sista runda för dagen. I Söndags när vi kom in bar hon sig så konstigt åt. Andades stötvis  och pulsen ojämn och hulkade fick bara upp skum, såg ut som vispad äggvita och det flera gånger. Det verkade inte bli bättre vi ringde Djursjukhuset, det ligger bara ca 5 km hemifrån. De röntgade henne och såg att matstrupen var 3 gånger så vid som den ska vara, så hon fick stanna kvar. De har tagit massa prover och ultraljud, gastroskopi, ultraljud och mera röntgen men hittar inget fel. Prov har skickats till USA och tar 6-7 veckor. Det finns en muskelsjukdom som heter Myastenia gravis som kan ge förstorad matstrupe. Vi får avvakta och hålla uppsikt.  Det slutade med att vi lämnade henne på sjukhuset  Hon bliv kvar två netter.

Bara någon dag tidigare pratade vi om att hon aldrig varit sjuk. Vad ska vi med försäkringen till! De pengarna kan vi spara sa vi, men försäkring är allt bra att ha denna gång kostade mycket pengar att ha henne på Djursjukhuset. Men vi betalar självrisk + 15% det blir pengar det också.

Ej namngiven 2

Men nu är Lilla My hemma och medicin har vi hämtat ut som hon ska ha några dagar.

Julbord med SPF här i Ödåkra idag. Sill, lax och ål till att börja med skinka, korv och köttbullar och en massa annat gott och så gröt med saftsås och kaffe med mandelmussla. Trevliga bordsgrannar att prata med som var ny bekantskap.

Dagisbarn kom och Lussade. De hade tränat in många sånger, jätteduktiga!

Ej namngiven 5

Tänk att tomten hade vägarna förbi redan före jul!

Ej namngiven 2

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

18 reaktion på “Detta har hänt

  1. Usch vad hemskt när djur och barn blir sjuka och inte kan de säga vad det är för fel heller. Tur att hon har repat sig och tur att ni har försäkring, man vet aldrig när olyckan eller sjukdom kommer, skulle aldrig våga ha djur utan försäkring. Snart andra advent….tiden går fort fram till jul. Ha de gott.

  2. Stackars lilla My och stackars er, så oroligt. Hoppas nu att medicinen hjälper och att hon blir frisk igen. Kram

  3. När människor är elaka vid djur, blir jag tokig. Ser jag det på tv, kastar jag mig på kontrollen och byter kanal. När pappa slaktade hemma på gården, gick jag till skogen. Skönt att ni hjälper lilla My på bättringsvägen. Det gillar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *