Vår i Helsinborg

På Fredriksdal i Helsingborg jobbas det för fullt. Här plöjer man upp ett fält med häst spänd framför plogen.  Får se vad det blir på detta fält till sommaren.

Fanns även de hästar som var lediga idag och fick gå och beta.

Många nykomlingar att titta på både ute i hagarna och i stallet.

Botaniska Trädgården på Fredriksdal nu på våren. Ask tyckte det var kul att springa runt på gångarna runt rabatterna. De hade ett jättefint och stort, insektshotellet.

Sofiero slott fortfarande i vintervila. Ingen trängsel med turister i parken vi var nästan själva där idag.

Men blomsterprakten har kommit igång i ravinen. Det arbetas för fullt på anläggningen i alla hörn med att göra sommarfint.

Nu väller blommorna fram dag för dag. 

I allén med spaljerade äppleträd. Se så fint skuggan avbildar träden.

Påskliljor i massor utefter muren. En fin dag i Helsingborgs parker har vi haft idag.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Vår i Helsinborg

  1. Härligt när det börjar spira. En fin dag på en fin plats med Livets efterrätt, man kan inte ha det bättre. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *