Matgänget

Har under nio tisdagar tillsammans med några tidsmiljonär lagat mat. Igår hade vi avslutning och då var respektive medbjuden. Vi började klockan fem med förberedelser och matlagning, klockan sju kom våra gäster.

Det var uppdukat med välkomstdrink till damerna som även förärades med varsin röd ros. Vi serverade som förrätt en Toast Skagen och till varmrätt Kycklinglårfiléer med Rostade Grönsaker.

Dukning blev i intilliggande klassrum som hör samman med skolköket där vi huserar. Denna gång delat vi upp oss i grupper dukning, förrätt, en förberedande för varmrätten och två grupper till färdigställande av varmrätt.

Allt smakade mycket bra men det var lite snålt vid ett bord maten räckte knappt. Men ingen tog illa vid sig för det. MEN när vi skulle diska saknade vi två uppläggningsfat. Och dessa hittade vi kvar i ugnen blev aldrig uttagna och framsatta på borden. Så kan det gå med för många kokar!

Några av maträtterna vi har åstadkommit dessa kvällar vi har haft våra sammankomster. Fiskgratäng på torskrygg och inbakad kassler under smördegstäcke

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Matgänget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *