Matgänget

Har under nio tisdagar tillsammans med några tidsmiljonär lagat mat. Igår hade vi avslutning och då var respektive medbjuden. Vi började klockan fem med förberedelser och matlagning, klockan sju kom våra gäster.

Det var uppdukat med välkomstdrink till damerna som även förärades med varsin röd ros. Vi serverade som förrätt en Toast Skagen och till varmrätt Kycklinglårfiléer med Rostade Grönsaker.

Dukning blev i intilliggande klassrum som hör samman med skolköket där vi huserar. Denna gång delat vi upp oss i grupper dukning, förrätt, en förberedande för varmrätten och två grupper till färdigställande av varmrätt.

Allt smakade mycket bra men det var lite snålt vid ett bord maten räckte knappt. Men ingen tog illa vid sig för det. MEN när vi skulle diska saknade vi två uppläggningsfat. Och dessa hittade vi kvar i ugnen blev aldrig uttagna och framsatta på borden. Så kan det gå med för många kokar!

Några av maträtterna vi har åstadkommit dessa kvällar vi har haft våra sammankomster. Fiskgratäng på torskrygg och inbakad kassler under smördegstäcke

3 reaktion på “Matgänget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *