Incident

Det var inte minusgrader i morse och det var skönt. Gick en runda med Lilla My före frukost. Vi skulle vidare idag, även vår granne som for iväg vertikalt och vi horisontalt .

När vi körde igenom Örmstad small det till i bilen. Vi såg att en ung kille kastade ett föremål på bilen. Stannade omedelbart, backade tillbaka och svängde in på en sidogata. Vi såg ett gäng ungdomar vid busshållplatsen och att två sprang iväg. Jag undersökte bilen och kunde inte se någon skada. Gick för att prata med ungdomarna som kom och möte mig, inte den som kastade. Men de ropade honom tillbaka och han erkände att det var han som kastade. Ordentligt omskakade, de hade inte räknat med att vi skulle stanna och ställa dem till svars. Men nu gick allt bra, ingen skada på husbilen och en ursäkt fick jag.

Körde vidare i sakta mak upp genom landet på mindre vägar till Söderköping och Vikbolandet. Vi har inte nött mer en 5 km på E4 denna resan.

Kanalen i Söderköping i väntan på turistinvasionen!

Här har det kommit upp stora skyltar att camping är förbjuden. Från 1 maj och fram till augusti är det 4 timmars parkering som gäller och man ska ha p-skiva. Men idag rastade vi här några timmar.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

12 reaktion på “Incident

  1. Ser att ni hamnade på en Carthago parkering 🙂 det är inta kul, när någon kaster saker på husbilen, annars har ni jo gjort en dejlig resa, dessa kaniner på din bild, den gillar jag skärpt, ha en försatt bra resa, båda två, eller är det två och en halv,

  2. Fantastiskt att ni stannade och pratade med ungdomarna. Det är lätt att göra saker på distans, men när de ställs öga mot öga känns det ju annorlunda. De kommer nog inte göra om det där! Tur också att det inte blev någon skada!

    • Det var artiga killar måste jag säja. De var på väg till skolan väntade på skolbussen

  3. Så trist när det kastas föremål mot husbilar, både från vägar och broar, det är obehagligt och skrämmande för vi som sitter i bilen. Olyckan kan vara framme fortare än du anar. Ser ut som att det kommit upp en massa förbudskyltar lite överallt…det lär bli trångt på dom ställen som finns kvar för vi blir fler o fler husbilar. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *