Land’s End

Efter en lugn natt körde vi väster ut mot Land’s End. Parkeringen var tom när vi kom fick betala 3 pund i parkeringsavgift. Vi började dagen där med kaffe. Man kan kalla detta för en turist fälla jippo av olika slag och en massa butiker restauranger och café.

Kan jämföra det med Kullaberg hemma i Skåne och Sagres i Portugal.

En sak måste man berömma Engelsmännen för, de kan ta betalt. Finns inte mycket som är gratis. Men detta har också fört med sig att många har ett jobb. Här ute var det en man som fotade vid denna tavla. Där man fick sätta upp sitt namn eller stad man kom ifrån och betala per bokstav.

Det var tillströmning av besökare från värdens alla hörn.  För den som vill utforska terrängen finns det kilometervis med stigar.

Vi fortsatte utefter kusten på väg 3306 ut till St Ives. Botallack Mine en raserad gruva som påminner om om trakten som tennproducent. Finns utefter denna väg. Ingen bred väg men ändå inte den smalaste.  Vill ju inte bli av med backspegeln på höger sidan. Det är mycket Norge känsla när man far fram på dessa vägar.

Såg ut en camping med Campercontacts hjälp men det var stängt öppnade i Juni. Var bara att köra vidare, efter några km hittade vi en camping på en Farm. Kostnad 10 pund, hunden gratis. Utsikten är enorm vi har hela Atlanten framför oss.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Land’s End

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *