Cheddar

Ja, precis som namnet på osten. Ett samhälle i norra delen av Wessex i England. Här hittade vi nog den bästa campingen på denna resan. 51°16’21″N 2°46’31″W . 18 Pund allt ingick, rent och snyggt och centralt men WiFi var inte tillgängligt.  Här kopplade vi av en extra dag. Vi kunde sitta ute och gotta oss i solen och bara koppla av, ta promenader med Lilla My i grannskapet.  En Caravan club-camping, något större till ytan var granne med denna.

Det kom några regnskurar men mestadels sol.

För att komma upp till Cheddar Gorge var det ett stycke att gå utefter väg B3135 som slingrar sig fram nere i en 5 km lång och brant kalkstensravin. Här lagrade man förr Cheddarosten i grottor i berget. Historien finns om bland annat Cheddarmannen ett 9000 år gammalt skelett som man hittade här. Affärer, restauranger och grottor kantar gatan. Den spektakulära naturen lockar också till sig klättrare. Söndag eftermiddag och mycket folk i rörelse många som grillade och hade picknick utefter vägen.

Här handlade jag en ost som sig bör när man är på plats. Ett Pins blev det också förstås det försöker vi köpa från de platser vi besöker.

Det blir riktigt trångt så man får vara uppmärksam, det var inte promenadvänligt men upp skulle jag.

Här fanns det en Earth Cache som jag loggade. Vad är då det, frågar sig någon? Kan liknas med en kunskapsfråga som man ska svara på och logga från platsen med ett foto.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Cheddar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *