Nu har vi………..

lämnat England och är på ”Fastlandet” !

Jag hoppas att vi kan göra en ny resa till Storbritannien och Skottland.  Har varit en trevligt tur, vi har kunnat se det vi har valt ut på dessa 10 dagar. Det har gått bra att köra vänstertrafik och det har  fungerar bra med övernattningar och parkeringar. Vi parkerade vid en PUB första natten, vi väljer gärna mindre SP och campingar max 20 £. Bara vi har tillgång till tömning och vatten är det bra, behövs inte varje natt. Man ska nog lägga ned lite tid (i god tid innan resan) på att skaffa Brit Stops bland annat. För att få aktuell lista och medlemskap (Pubar) som du kan stanna vid på kvällen. Campercontact-app  har vi använt oss av samt detta http://searchforsites.co.uk/  Nu hade vi otur att någon var stängd som inte framgick i appen. Det är också rikligt skyltat utefter vägen med campingar, passar det inte eller får du inte komma in på platsen, så kör till nästa. Nu har vi hund och alla tar inte inte emot djur. Ofta får man betala 2 £ för hunden på campingen.

Vid inresan till England via EuropaTunneln ska man åka in på Pet control först innan incheckning. Man ska ha kontrollerat på Jordbruksverkets hemsida innan resan vilka länder som kräver lite extra. Vi hade uppsökt en veterinär i Belgien för att få avmaskningen inskrivet i passet. Vilket krävs för att få resa in med hund i England.

Vi har sedan Lilla My var valp haft henne i bur på resa. Men nu med mindre bil ville vi slippa buren och ändå göra det bra och säkert för Lilla My. Så vi köpte en sele som kopplas till säkerhetsbältet och det har fungerat alldeles utmärkt. Hon har verkat att trivas med det.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Nu har vi………..

  1. Hej,
    Tack för tipset om Cheddar Bridge Touring Park och Cheddar Gorge som vi har lagt in i färdplanen till Wales senare i år.
    Rent allmänt undrar vi hur ni uppfattar priserna i England och ungefär hur många pund ni använt, samt hur många mil det blev på ön.

    • Vi tyckte det var dyrt i England. 20 pund ca 204 kr det är så olika man upplev kostnader
      Svårt att säja hur mycket vi har gjort av med. Har inte räknat efter en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *