Norr ut

GPS,en blev inställd på Bästa väg men som blev sämsta väg. Visst har vi mycket trafik här hemma i Sverige men det är inget mot trafiken i Tyskland, flerfilig väg som är tilltäppt i många mil och bara smyger sig fram i snigelfart. Var helgdag i Tyskland när vi for vidare norr ut kunde nästan tro att alla tyskar passade på att åka ut på picknick på sin lediga dag, För det är inga affärer öppna, på en helgdag i Tyskland. Vi sa att tur att vi inte behöver uppleva detta varje dag. Så GPS,en blev omställd till Vacker väg så vi kom bort från de större vägarna. Här var det ingen trängsel så vi tog oss sakta framåt mot Lünenburg. Vi har varit i dessa trakter tidigare men aldrig här vid slussarna i Schiffshebewerk nordost om Lünenburg på Elbe-Seitenkanal. En båtlyft lyfter pråmarna 38 meter upp i luften man ska nog säga bassängerna (12×100 meter) med båtarna i.  Vi stannade vid ställplatsen som bara ligger på  gångavstånd därifrån 6 Euro/24H, 2 Euro för att komma ut från parkeringen. Detta betalas i två separata automater.

Eftersom det var helgdag var det mycket folk i rörelse. Vid slussen finns ett informations center just för denna anläggning. En trevlig restaurang på sidan om ställplatsen är det också med uteservering. Så fick jag min efterlängtade Sparris, det är säsong nu. Birgitta valde att äta schnitzel.

5 reaktion på “Norr ut

  1. Vi sa just, när vi var runt på Solåsvägen i Jönköping, under eftermiddagen, trafiken har nästan blivit övermäktig. Då ska vi vi inte tala om Tyskland, där det kan vara helt absurt. Tur att ni hittade andra vägar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *