En favorit

En favorit bland  ställplatser i Tyskland är den vid Dortmund-Ems kanalen Greven,

11 Euro/24h,  2,50 för el. Här öppnar receptionen på eftermiddag och det brukar vara  långa köer man får alltid frågan om man vill beställa frukostbröd. Här är det inga automater att betala vid och det är bara kontanter som gäller. En ställplats som känns välkomnande var gång man är där. Och så restaurangen med flera olika varianter av schnitzel + annat också men det är schnitzel vi vill ha, vi beställde bord till kvällen. Fick sällskap vid bordet på kvällen av paret Kjell & Gunnel Olsson (hoppas namnen blev rätt) från Värmland, som var på väg söder ut. Vi stannade i två nätter och bara kopplade av. Vädret var på vår sida så vi kunde sitta ute. Var in  till Samhället Greven ( Cykel avstånd om man har dessa med ) på dagen för att proviantera lite.

Internetuppkopplingen i Europa har inte fungerat tillfredsställande vi har varit utan förbindelse helt eller delvis. Vi har ringt Telia två gånger om problemet. Fungerar bäst i större orter. När vi var körde igenom  Belgien och Holland var det ingen uppkoppling alls,  ” Vi har problem”, fick vi till svar av Telia.  I England var det ingen eller bristfällig uppkoppling utefter kusten utanför samhällen/städer.

Nu vill vi höra hur andra upplever uppkopplingen på utlandsresan.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

13 reaktion på “En favorit

  • Det ska bli intresant att höra med de som reser i sommar hur de upplever detta med internet

 1. Vilken trevlig resa ni har gjort, även om ni hade lite otur med vädret i England! Greven stannar vi också gärna till vid. Välskött och visst har de god mat i restaurangen! Tack för attvi fått följa med er på er resa! God fortsättning!

 2. Greven ingår i de så kallade TopPlätse http://www.top-platz.de/Anwendungen/topplatz.php men det skall man inte låta sig luras av. Som exempel varnas för nr 24 Drage som är Camping Stover Strand International och det absolut värsta stället vi någonsin stått på under alla år. Allting från personal, mat och plats är tvärt emot det ni berättar om Greven. Och enligt andra i HBK är vi inte ensamma om uppfattningen.

  • Som du säjer bara för att det är TopPlätse behöver det inte vara toppen bra. Men det finns godbitar
   att stanna vid.

 3. Vi håller verkligen med er – Greven är verkligen en riktig Top Platz där vi övernattat många gånger ! Missa inte att cykla till staden Munster – avståndet är 10 km och det är bra cykelväg vid sidan av kanalen hela vägen in till staden.
  Internetuppkoppling har vi inte haft några som helst problem med – vi har Telia som leverantör !

  • Vist är det bra cykel väg. Men jag upplever att det överlag i Tyskland är bra för cyklister.

 4. Så kul att läsa om era resor! Vi var i England 1986 tror jag. Vi hade då några år en husbil , när barnen var i “ta med” storlek. Är sugen på att göra ett återbesök. Fina bilder ni låter oss se också! Tack för att ni delar med er. Hälsar Eva Karlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *