Vikbolandets Biodlareförening

fyller 100 år i år. Firades idag 1 Juli med en stor biodlingsdag i Björksätter, Kuddby.

Vid Jubileumsceremonin  talade bland annat Elisabeth Nilsson landshövding i Östergötland. Mycket folk har slutit upp på  jubileumsdagen. Bra väder hyllade också tillställningen.

Mycket goda snittar med temat honung.

Jag har själv ett förflutet i föreningen som biodlare och som ordförande i föreningen, visserligen bara ett år p.g.a. avflyttning från bygden.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Vikbolandets Biodlareförening

  1. En tesked honung i en halv mugg mjölk, är det sista vi intar varje kväll, året runt, sedan många, många år. På morgonen dricker vi Provira blåbärsoppa blandat med äppelcidervinäger. Det är vårt “naturliga” medicinskåp.

    • Honung är nyttigt för oss och bina gör nytta i naturen. När jag flyttade så tackade arrendatorn mig för alla pengar jag hade hjälp honom med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *