Vikbolandets Biodlareförening

fyller 100 år i år. Firades idag 1 Juli med en stor biodlingsdag i Björksätter, Kuddby.

Vid Jubileumsceremonin  talade bland annat Elisabeth Nilsson landshövding i Östergötland. Mycket folk har slutit upp på  jubileumsdagen. Bra väder hyllade också tillställningen.

Mycket goda snittar med temat honung.

Jag har själv ett förflutet i föreningen som biodlare och som ordförande i föreningen, visserligen bara ett år p.g.a. avflyttning från bygden.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Vikbolandets Biodlareförening

  1. En tesked honung i en halv mugg mjölk, är det sista vi intar varje kväll, året runt, sedan många, många år. På morgonen dricker vi Provira blåbärsoppa blandat med äppelcidervinäger. Det är vårt “naturliga” medicinskåp.

    • Honung är nyttigt för oss och bina gör nytta i naturen. När jag flyttade så tackade arrendatorn mig för alla pengar jag hade hjälp honom med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *