Söndag

Söndag morgon hyfsat väder än så länge. Ett arbetspass kvar.

Igår var vi i på mässan och tittade och träffade vänner/bloggare/bekanta. I KABE montern träffade vi Matts & Birgitta som stod och representerade KABE-klubben men eftersom vi redan har det allra bästa fritidsfordonsmärket som finns på marknaden så fortsätter vi med det.

KABE sticker ut lite extra med sina stora Husvagnar. Måste säja att vill man vara långliggare på camping varför inte satsa på en tvåvåningsvagn och får man dessutom sjötomt är vistelsen i optimal. Billig sommarstuga.

Det blev att vi tittade lite extra på Plåtisar nu på rundvandringen. Man jämför med det man själv har. Finns så många olika inredningar en del tycker man är trånga och andra helt tvärt om luftig och ljusa.

Här har man tänkt sig att kunna lasta ordentligt t.o.m få in cyklarna i bilen. I den här har man en extra säng under den hängande sängen. Måste kännas lite trångt och instängt att ligga där!

Vi jämförde duschutrymmen i plåtisarna. Vi är helnöjda med vårt i bilen. Vi har väggar som vi viker ut så att det blir en duschkabin. Har inte sett den lösningen på någon annan plåtis, utan de har draperi.

Det fanns även kompakta husbilar eller ”utflyktsbil”, där man kan lyfta ut delar av campingutrustningen för att få en bil till sju passagerare. Mercedes Marco Polo var också representerad på mässan. Den bilen har vi sett på ställplatserna i Portugal.

Eftersom jag har en tankflaska för gasol i vår plåtis Malibu, tycker jag att det är intressant att se andra lösningar på detta. Här är ett tank som man placerar där reservhjulet, samma storlek som ett 16 tum reservhjul. Visst du blir utan reservhjul!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

7 reaktion på “Söndag

  1. Visst är det så att Carthago värmer i våra hjärtan 🙂 Jag tror att dom flesta besökte och plåtade den stora husvagnen. Nää husvagn har vi haft och det var en Kabe…men nu kör vi husbil och rätta märket Carthago . Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *