Släckstaven

Kan vara bra att ha en brandsläckare, får hoppas att vi inte behöver använda den. Tar ingen stor plats väger bara 470 gram, väggfäste följer med. Tekniken som används är framtagen för NASA. Vid användning efterlämnar den inget stoft som pulversläckare gör.

Nu har vi Släckstav och en Brandfilt i husbilen.

 

Har använt alla typer av brandsläckare på utbildning. Även haft pulversläckare som utlöste av misstag i bil i “min ungdom” under körning. ( Lossnade ur sitt fäste ) Få stopp på bilen och komma ut ur den gick fort, kvävande och inte är det bra att få det i lungorna. Fick aldrig bort pulvret ur inredningen på den bilen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

12 reaktion på “Släckstaven

 1. Jag har också skaffat en släckstav som får ersätta en pulversläckare på 6 kg. Släckstaven har jag monterat vid bodelsdörren så att den är åtkomlig utifrån. En brandfilt har vi haft med i alla år.

  • Brandfilt ska man kunna kväva en mindre brand MEN nu börjar det att brinna på en person så är nog släckstaven nummer ett.
   Den gör ingen skada på person som tx. pulver och kolsyran

 2. Hej Nils-Åke o Birgitta,
  Nu har vi köpt en Släckstav!
  På er bild hänger den med blått uppåt, på andra bilder som visas är rött uppåt.
  Kan man sätta upp den hursom eller vad säger ni?
  Hälsningar från Anita o Lasse med Pössl

  • Jag ser inget konstigt i det, någon har den liggande i handskfacket.
   Det är obegränsad hållbarhet inget bäst före datum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *