Släckstaven

Kan vara bra att ha en brandsläckare, får hoppas att vi inte behöver använda den. Tar ingen stor plats väger bara 470 gram, väggfäste följer med. Tekniken som används är framtagen för NASA. Vid användning efterlämnar den inget stoft som pulversläckare gör.

Nu har vi Släckstav och en Brandfilt i husbilen.

 

Har använt alla typer av brandsläckare på utbildning. Även haft pulversläckare som utlöste av misstag i bil i ”min ungdom” under körning. ( Lossnade ur sitt fäste ) Få stopp på bilen och komma ut ur den gick fort, kvävande och inte är det bra att få det i lungorna. Fick aldrig bort pulvret ur inredningen på den bilen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

12 reaktion på “Släckstaven

 1. Jag har också skaffat en släckstav som får ersätta en pulversläckare på 6 kg. Släckstaven har jag monterat vid bodelsdörren så att den är åtkomlig utifrån. En brandfilt har vi haft med i alla år.

  • Brandfilt ska man kunna kväva en mindre brand MEN nu börjar det att brinna på en person så är nog släckstaven nummer ett.
   Den gör ingen skada på person som tx. pulver och kolsyran

 2. Hej Nils-Åke o Birgitta,
  Nu har vi köpt en Släckstav!
  På er bild hänger den med blått uppåt, på andra bilder som visas är rött uppåt.
  Kan man sätta upp den hursom eller vad säger ni?
  Hälsningar från Anita o Lasse med Pössl

  • Jag ser inget konstigt i det, någon har den liggande i handskfacket.
   Det är obegränsad hållbarhet inget bäst före datum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *