Fredriksdal

Nu i helgen är det Julmarknad på Fredriksdal här i Helsingborg. Vi var där igår någon timme efter att det hade öppnat, långa köer för att komma in.För oss som har köpt Kulturkortet var det bara att gå rakt in.

Herrgården är öppen och pyntad med granar och blomsterarrangemang.

Här var det kö för att komma in!

Mängder av alster till försäljning. Vi handlade också lite och så fikade vi. Det var lite kallt så det var gott med något varmt.

Här i ladan är det många försäljare.

Vår första granne här i Skåne stod här och sålde sina goda kakor.

I Gamla stadskärnan är det ett myller av försäljning. Även öppet i de permanenta aktiviteterna här.

Att de kan få så fin musik på dessa handklaver! Vi var tvungna att stanna en stund och lyssna på dem.

Ändå  mera att köpa!

Fredriksdal är en oas i stan, för många förknippad med Poppe friluftsteater. Men här har vi också en levande liten bondgård, Botaniska trädgården, Gamla stadskärnan.  Här anordnas många Arrangemang och utställningar under året.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Fredriksdal

    • Idag är Fredriksdal på sommaren teater med Eva Rydberg, Så du ha möjligheter än att se teatern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *