Nyåret 2017-2018

Kl 15:11 körde vi genom betalstationen nyårsafton på väg till Köpenhamn.  Nyårshelgen bjöd på regn och grått, trist väder.

Vi är på väg till Ida & Per-Thore och Ask för att fira i 2018. Mamma Ida jobbade till kl 17 och skulle upp tidigt på nyårsdagen. Men pappa PT är ju kock och var ledig i helgen så han lagade maten till kvällen.  Det blev Biff Wellington och goda tillbehör och så hemmagjord karamellglass till efterrätt.  En bra kväll med spel och prat och lite bubbel att fira in året med.

Vi hade hoppas på att det inte skulle bli så mycket fyrverkerier, men här blev det fyrverkerier hela kvällen och långt in på natten ett skjutande runt omkring oss utan dess like. Vi somnade ifrån det vid 1-tiden och så gjorde också Lilla My.Vaknade av ett par rejäla smällar kl 04:30 sen var det färdigskjutet.

Vi har haft husbil sedan år 2000  och varit förskonade från möss i bilarna. MEN nu har vi hittat musbajs och vi hade lämnat lite hundmat i skålen i bilen och det har de dragit omkring. Det var en upptäckt som vi inte hade räknat med. Så när vi kom hem nyårsdagen gick vi igenom bilen och hittad en ny tom brödpåse i tyg som mössen hade smulat sönder helt annars inget söndergnagt. Städar ut mer av sådant som inte behöver vara kvar i bilen och dammsuger. Idag den andra januari lade jag in lök i bilen i tron av att vi ska slippa ha mer av möss i Husbilen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Nyåret 2017-2018

  1. En gammaldags musfälla är det bästa gillrad med en ost som luktar och mosa fast.
    Ta även bort tvålprodukter.
    Lycka till???

  2. Trevligt att stanna till och gästa andra, men alla gäster är inte välkomna hemma, inte möss i alla fall. Jag har skrivit om det tidigare. Läggdags kl. 23 på Gamla stadens Torg i Lidköping. Inte ett spår inne av en mösslort i hela bilen, men under överkastet var min kudde bara småbynke. Gissa vem som varit där?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *