Ny lag mot………

Ny lag som innebär att det förbjudet att rattsurfa, sms:a, handhålla telefonen som GPS eller prata i telefonen utan handsfree.Lagen träder i kraft idag den 1 februari 2018.

Bötessumman har satts till 1 500 kronor för den som blir upptäckt.

Mobilens handsfreefunktion i husbilen har jag inte hört att någon husbil är utrustad med.. Blir att leta upp detta på Ebay eller någon annan butik.

Fick hem denna igår.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

15 reaktion på “Ny lag mot………

  1. Som en engagerad säljare är det inte riskfritt med handsfree heller. I Wårby, söder om Stockholm, får jag ett samtal, som sedan blev en stor kund. Ju mer jag talade genom handsfree, ökade jag hastigheten. Till slut sa mina passagerare till mig, “Det räcker nu, du kör i 150 km på Essingeleden. Vid två tillfällen har jag fått fortkörningsböter 😭, när jag talat i handsfree.

  2. Det är verkligen jättebra. Det är för många som vinglat runt på vägen pga sms dom skickar när dom kör bil😰Helt vansinnigt!! Hoppas på tryggare vägar nu. Kram

    • Handsfree införskaffat till lillbilen och husbilen.
      Men man ser i Portugal att det pratas i telefon trots förbud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *