Ny lag mot………

Ny lag som innebär att det förbjudet att rattsurfa, sms:a, handhålla telefonen som GPS eller prata i telefonen utan handsfree.Lagen träder i kraft idag den 1 februari 2018.

Bötessumman har satts till 1 500 kronor för den som blir upptäckt.

Mobilens handsfreefunktion i husbilen har jag inte hört att någon husbil är utrustad med.. Blir att leta upp detta på Ebay eller någon annan butik.

Fick hem denna igår.

15 reaktion på “Ny lag mot………

  1. Som en engagerad säljare är det inte riskfritt med handsfree heller. I Wårby, söder om Stockholm, får jag ett samtal, som sedan blev en stor kund. Ju mer jag talade genom handsfree, ökade jag hastigheten. Till slut sa mina passagerare till mig, “Det räcker nu, du kör i 150 km på Essingeleden. Vid två tillfällen har jag fått fortkörningsböter 😭, när jag talat i handsfree.

  2. Det är verkligen jättebra. Det är för många som vinglat runt på vägen pga sms dom skickar när dom kör bil😰Helt vansinnigt!! Hoppas på tryggare vägar nu. Kram

    • Handsfree införskaffat till lillbilen och husbilen.
      Men man ser i Portugal att det pratas i telefon trots förbud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *