Stockholm

En dags tur till Stockholm tillsamman med vänner. Ibland kan det vara behagligt att bara få sitta och njuta i baksätet i en bil och se sig omkring. Så var det nu när vi var upp till Stockholm över dagen. Det var många år sedan vi var i Stockholm, långt före alla dessa tunnlar som vi körde genom men vi fick se ett stycke av Kungsgatan, Stureplan och Strandvägen på vår väg ut till Djurgårdaren.

Har länge tänkt att besöka ABBA museet, så nu har vi gjort det!  Med hjälp av audiolyssning  där ABBA-medlemmarna själva berättade om tiden fram till ABBA och under storhetstiden gav en bra behållning av besöket.

 

Man förstår att ABBA är stora och populära inte bara av att se denna samling av skivutmärkelser. Lyssnade man runt på de andra besökarna så var det inte många som talade svenska.

Efter en god middag på Restaurang Lilla Hasselbacken så var det tid att återvända till Vikbolandet.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

11 reaktion på “Stockholm

 1. Som stockholmare är man oftast sämst på att besöka de egna turistattraktionerna. Har inte hunnit med ABBA-museum än men ska masa mig dit någon gång.

  Det ser ut som att ni hade kanonväder

  • Toppen väder! Det är i Stockholm mycket händer långt för oss i Helsingborg att komma på.
   Det blir mycket Köpenhamn för oss.
   Men ABBA bar trevligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *