Över Elbe

Så bar det iväg på andra etappen på resan mot Holland. Vi tog vägen över Elbe med färjan oj vilken kö med bilar. För oss blev inte väntan så lång. Helt plötsligt blev vi framvinkade att köra om hela kön och köra ombord. MEN Pelle och Eva blev kvar i slutet av kön. Överfarten gick inte fort men över kom vi. När vi nästan var iland så fick vi SMS att nu var Pelle och Eva ombord på färjan,. Så det var bara för oss att vänta in dem.

Vi har en ställplats fyra kilometer in mot land som vi har besökt tidigare några gånger. Nu var vi kaffesugna så här passade det utmärkt att stanna och ta kafferast.

Jag ställer in GPS:n i etappmål har fungerat utmärkt och tidangivningen  har också stämt. Efter fikat hade vi ca 21 mil till en camping jag sett ut innanför gränsen i Nederländerna. MEN efter att ha meddelat våra följe slagare koordinater så de kunde programmera sin GPS kollade inte jag mina inställningar på GPS-programmet innan avfärd.  Fick en påringning att avståndet till målet ökade istället för att minska. Ibland är det bra med två GPS på resan. Vi brukar säja att vi kör inte fel utan vi vidgar våra vyer!

Klockan började bli mycket på eftermiddagen så vi valde ut en ny plats att stanna på för natten. Det blev en lyckad plats! Nu kunde vi plocka fram grillen och få lite gott att äta. N 53 12 11,61 E 08 02 22,57 platsen var markerad som ställplats / camping.

Vi hade sol en stund där vi satt men träden skuggade, Det var behagligt att sitta ute ändå. Vi har haft toppen väder idag och prognosen visar på fortsatt bra väder.

Nu är vi mer söder ut och det märks på blomning vi har sett kastanjer blomma det är så grönt och fint. Detta blomhav gick jag förbi ikväll.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

13 reaktion på “Över Elbe

 1. Ibland känns det som att man måste säkra upp gps med en extra i mobilen, om det skulle bli nåt fel o man blir dirigerad åt fel håll ☺️Tur jag alltid sitter m karta också…om jag inte kör förståss 😄Då får Kjell sköta kartan . Ha det härligt. Kram

 2. Oj, gå före i kön hör väl inte till vanligheterna, måste bero på att våra bilar har rätt storlek!
  Våren lyser med sin frånvaro, fortfarande kyligt här på Västkusten. Fint att ni får se så vackra blommor o planteringar.
  Ha en fortsatt trevlig resa!

  • Man måste beröma dessa färjekarlar som lastar vilken blick de har för vad som få plats.

  • Man måste berömma dessa färjekarlar som lastar vilken blick de har för vad som få plats.

 3. Det är alltid bra att ha ett alternativ till sin gps som man inte slaviskt kan följa. Många gånger måste man ingripa när vägvalen känns fel och tokiga.

  • Och vi som har kört Europa runt med med bara gps och inget annat för. MEM nu har vi karta som backup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *