Vi rullar på

Det har gått bra att köra, när vi kom ut på A1 varnade det för kö men vi kom av och lyckades hitta bättre väg. Vi fick ett litet stopp men dessa ca 33 milen har rullat på bra. Pelle & Eva har jag koll på och de hänger med, vi har slagit in samma slut mål på våra GPS:er. Jag använder Co Pilot det har fungerat utmärkt inga stora avvikelse med följebilen.  Milslånga köer men i andra körfältet.

Vi fick se skylten till Bergen-Belsen och det ville vi visa Pelle & Eva så vi svängde av mot minnesplatsen.

När vi var i Nederländerna så var det helgdag, “Befrielsedagen från Nazismen”. Och även här hade det varit en ceremoni för detta.

Vi har besök denna platsen många gånger tidigare med vänner. Det är något som inte får hända igen.

Utställningen  denna gången var om barnens situation i koncentrationsläger.

Efter rundvandringen var det tid att hitta en plats för natten det fick bli Campercontact även idag som fick hjälpa oss med det. Biltermometern har visat 27 grader. Vi fick en toppenkväll på Sonnenberg camping nära Muder, ACSI Camping var det också. Grillade och åt gott i skuggan av våra fina solskydd.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Vi rullar på

  1. Håller med om det är tragiskt det som varit och får absolut inte hända igen. Däremot hittar ni fina platser att stanna vid 🙂 Kram till er

    • Vi ville visa våra vänner. Vi har bara valt ut finna platser att stanna på. I Holland var det för beställt.

    • Det var stort väg arbete i Hamburg A1 Elbe tunneln. Men vi har klarat oss från längre stopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *