Sofiero

Några timmars rundvandring i den Rhododendron och Azaleor-blommande parken, bra promenadväder hade vi i går på Sofiero.  Lika vackert varje år att besöka parken vid denna tiden när blomningen är igång. Om 1-1 ½ vecka kommer det att vara full blom i rhododendronravinen, missa inte det om du är i närheten. Även i Hälsobacken blommar det för fullt.

Nytt för i år är att det har lagts en bron över Sofieros rhododendronravin.  Drottning Sofia hade en önskan på sin tid om att få en bro, nu 100 år senare är bron på plats. Bron är 56 m lång, man får se parken från en annan vinkel!

Så klart blir det en kopp kaffe på slottscaféets uteserveringen med utsikt mot Danmark.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Sofiero

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *