Totalförbud

Totalförbud på grillning och eldning i Skåne!

Det här gäller vid eldningsförbud

  • Eldningsförbud innebär att du inte får grilla eller elda utomhus. All eldning utomhus är då förbjuden.
  • Tänk på att du kan ställas till svars och bli straffad om du orsakar en brand på grund av oaktsamhet.

Har parkerat husbilen för kvällen, hör hur grannen i bilen bredvid pratar i telefonen om att han grillar. Går och ser efter visst, där är kolgrillen tänd och köttet ligger och gottar till sig. Jag kunde inte låta bli att säja att det är totalförbud med öppen eld (Grillning) i kommunen vi är, och i hela Skåne därtill.  Går in på Kommunens hemsida och får det förtydligat att totalförbud gäller.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

17 reaktion på “Totalförbud

  1. Tänk att det ska vara så svårt att fatta för folk att vi inte får grilla nu. Tur att ni klarade er från eldsvåda där, inte roligt med en husbil bredvid den grillen i denna torka som råder. Kram

  2. Bra att du sa till. I hela Stockholms län är det från och med igår grillförbud även på egna tomten gäller även gasolgrill
    Kram

  3. Hur svårt kan det vara. Fattar inte hur folk tänker. Eller snarare gör de väl inte det.Nu är det väl totalt eldningsförbud även med gasolgrill. Åtminstone är det så i Östergötland. Även här där vi varit i Danmark är det grillförbud. Torrt somfnöskeoch varmt! Var betydligt skönare på Island.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *