Nu är det för varmt!

Vi har varit vid kusten den här veckan i Höganäs och Helsingborg kommuner. För att försöka få lite svalka i den här sommarhettan. Vi har nära hem så vi kan se till att våra tomater mår bra och försöka få dem att  överleva sommaren och  vi kan få något fina tomater.

Det är mycket husbilar i rörelse så det är svårt att hitta platser att stanna på. Men kan Tyskar, Danskar, Holländare och Koreaner (ROK). Ja, du läser rätt en långväga husbilsresenär. Fick inte möjlighet att informera mig om resvägen som den långväga gästen har kört. Man får vara uppe med tuppen om man ska hitta bra plats att stå på. Höganäs ställplats är fullbelagd före kl tolv på förmiddagarna.  

Vi var ut till Simmelsberga Gård som har sommarcafé några torsdagar nu i sommar. Var nyfiken på deras Dutrasamling, här var en gång i tiden försäljning av Ungerska traktorer.

Det har varit vår förhoppning att vinden vid stranden skulle ge lite svalka. Skugga var svår att hitta så paraplyer fick tjänstgöra och ge skugga. Fördelen med att ha husbilen med är att man kan fika och luncha och så har det blivit Take Away. Den här veckan har vi sovit i husbilen på nätterna det är svalare än hemma.

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

12 reaktion på “Nu är det för varmt!

  1. Visst är värmen olidlig! Vi vaknade äntligen till lite dropp på taket och grått på himmelen i Tyskland i dag. Hoppas regnet ger sig, men att det blir lite svalare!

  2. Det var verkligen långväga husbilsfolk 🙂 Enl väderleken skulle ni få ännu varmare…vi har det svalare nu i alla fall. Kramar till er

  3. Köa klockan tolv skrev du. Jag har hört, att ska du få en plats, måste du stå i kö redan efter klockan åtta på morgonen. Alltså åka korta sträckor och gå upp tidigt på morgonen. Visst är det för varmt och framför allt för torrt.

  4. Korea, imponerande. Vad skönt att de fick en plats så Sverige kan få visa upp sig även för långväga gäster.
    Det är till att vara morgonpigga för att få en plats på nästa plats man vill ställa sig på.

  5. Spännande med långväga gäster med husbil. Vi har stött på australiensare och en caravan med kineser.

    Nu har vi fått lite regn men även åsknedslag som startade en brand i Torslanda. Får se om vi ser något av skadorna när vi tar en skogspromenad med Chivas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *