Louisiana

Vi har bott 34 år i Nordvästra Skåne och inte förrän idag kom jag till Louisiana. Louisiana Museum of Modern Art är ett konstmuseum för modern konst i Humlebæk norr om Köpenhamn. Birgitta och barnen har besökt platsen några gånger under dessa år men för min del har det inte passat då.

Så i dag tog jag cykeln (Årets varmaste dag) det är inte mer än ca två mil hemifrån oss. Färja över sundet förstås till Danmark 70 Skr för cykel+förare som det står på biljetten. Sedan är det bara en kortare cykeltur på Strandvejen till Humlebæk.

Här angör vi Helsingör med HH ferries, inte den roligaste färjan att åka med.

Entré till parken och utställningen. 125 Dkr var entréavgiften.

Ligger så fint vid sundet med milsvid utsikt mot Sverige

I cafeterian och resturangen var det trängsel, men gott om utrymme i utställningshallarna och parken.

Bilderna talar för sig själva!

En härlig dag med cykeltur och besök på Louisiana och en sväng i Helsingör.

2 reaktion på “Louisiana

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *