Detta brev…….

Detta brevet gick iväg till Axfood AB har tidigare påtalat detta för andra butikskedjor. Köper jag en bil så vill jag inte ha den levererad krockad!

 

Kund på Willys i bland ( Ja rätt ofta )

Frukt- o Grönt-hantering

Har besökt frukt & gröntodlare i många länder och sett hur de hanterar frukt & grönt. De hanterar frukt & grönt varsamt plockar varsamt ner dem i leveransförpackningar. De är måna om sina kunder att de ska få frukt & grönt utan skador. Jag tror inte någon butik (Inköpare) skulle acceptera stötta och skämda frukter och grönsaker.

När jag kommer in i butiken där Frukt och Grönt är det första som exponeras. Står personalen och HÄLLER upp frukt på bordet från förpackningen. Undrar vad som skulle hända om de gör samma sak med ägg? Jag vidtalar för personalen olämpligheten i hanteringen av varan, får en skarp blick. Jag/vi som kund vill kunna köpa frukt utan stötmärken och bruna fläckar utan sämre hållbarhet. Kunden vill liksom Inköparen ha en felfri vara med sig hem.

Har besökt frukt & grönsakshandlare i utlandet och även i Sverige där kunderna inte själv får plocka med frukt & grönt utan en anställd plockar och väger frukt och grönsaker för att butiken ska kunna hålla fräscha varor.

I delikatessdisken är det självklart att personalen servar kunderna varför inte i frukt och grönsaksdiken?

11 reaktion på “Detta brev…….

  1. Bra att säga till!
    För några månader sedan gick en handlare ut i tidningen och tyckte att kunderna var för kräsna då de valde frukt. Han tyckte de fick slänga så mycket pga att kunderna valde bort den frukten som hade fått sig en törn eller två. Men mina ägare köper väl ändå inte dålig frukt..

  2. Även bröd (bakat på plats) som ligger öppet i många affärers diskar. Sett pensionärer som går o klämmer på brödet och sedan ångrar sig och tar ett annat. Fy vad äckligt. Påtalat för vår ICA Maxi att Lidl utomlands har jättebra skåp där inga händer når in till brödet utan man måste ta brödet med en spade. Mycket mer hygieniskt, varför finns inte dessa skåp i Svedala, inte ens svenska Lidl har dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *