Manöverkörning

Trevlig avslutning på gårdagen med god mat och underhållning, lite nattvila på det så var det tid för en ny dag på Elmia.

Dagen började med morgoninformation, efter det blev det utdelning av funktionärskort, västar, namnbrickor och lite annat. Kaffe serverades kl 10:00 i Smålandssektionens tält.  Idag blev det manöverkörning kl 12:00 för de som känner sig manade. Har själv deltagit två tidigare år, så jag ville köra även i år. Idag fick det bli vår egen Plåtis Malibu. Är nog rätt nyttigt att använda sitt eget fordon och köra i manöverbanan ibland. Tidigare år har det funnits en Van (reklam bil)  som ställts till förfogande för Caravan Club att  använda för manöverkörning.

Träningsbanan består av fem moment, utkörning från “förtältsgolv/trottoar”, slalomkörning runt koner, backning rak bakåt i en smal gata, och tillbaka i slalomkörning runt koner, vändning i T-kors åt höger (backande) och parkering vid förtältsgolv/trottoar (backande) mindre en 30 cm från kanten. Kul moment och ställer de i ordning en bana så ställer man upp och kör så klart. Idag var det nog mest husvagnar som deltog på banan. Man kör med en och samma vagn, men kopplar den till sin egen personbil.

Nu sitter dessa märken på gardinen i husbilen.

5 reaktion på “Manöverkörning

  1. En sån manöverträning tror jag vi skulle behöva ha emellanåt 🙂 Fast vi tränar ju hela tiden när en är ute och kör. Fast en undviker ju trånga gator, men rätt var det är så sitter en väl där och önskar en hade gjort en riktig manöverträning. Hoppas ni får en härlig mässhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *