Det händer mycket….

Skandinaviens största husvagns och husbilsmässa går av stapeln den 5-9 september. Elmia mässområde omvandlas till en stor Camping för ca 2700 ekipage. Parkerings möjligheter finns även utanför mässhallarna för husbilar och personbilar. När Elmia parkeringen är fullbelagda används även reservytor. När reservytorna används så körs buss i skytteltrafik till och från dessa parkeringar till entrén på mässan. Man räknar med ca 37000 besökare under mässdagarna.

Nytt för i år!
För att så många som möjligt ska kunna bo på mässcampingen så erbjuds möjligheten att bo på “område 1” onsdag kl 08:00 till fredag kl 10:00 eller fredag kl 13:00 till söndag. Givetvis går det också bra att bo hela perioden mellan onsdag-söndag som vanligt! Detta har inte prövats tidigare men vi får hoppas att det kommer att flyta på bra.

Förberedelserna pågår ca två veckor före mässan. Några eldsjälar från Caravan Club Smålandssektionen startar redan då. Efter en vecka kommer ytterligare 76 familjer och ställer upp. Även Caravan Club Skaraborgssektionen är på plats och har hand om parkeringen utanför området. Caravan Club Riks har hand om monter på mässan. Många kanske undrar kan det gå åt så mycket folk till detta. Här ska området förvandlas till camping/uppställning av fritidsfordon. Det ska ordnas tömning för latrin/gråvatten och fyllning av färskvatten. Vattenposter ska göras i ordning, toaletter ställas upp och kopplas och fälten/parkeringen ska märkas upp, så att uppställningen av campingfordon går smidigt. El ska markeras ut där det ska placeras, skyltning till alla märkesbyar. Reklampackning av 2700 välkomstpåsar. Vakter på några platser före mässans start, så som vid inkörningsplatserna där utställarna och värdar för märkes byarna kör in. Det är flera som hjälper de som kommer tidigare att komma på rätt plats. Under mässan är det schemalagd tjänstgöring dygnet runt. Med trafiken, uppställning och vakt, och att det fungerar med faciliteter på området.Städbolag  finns inhyrt också.

Här är även Elmias personal i full gång med att få fälten rena från föregående mässa och se till att El blir kopplad. På fälten står utställningsbilar och väntar på att bli tvättade och inkörda i hallarna. och det rivs tält från tidigare mässa och det byggs upp tält till denna mässan. I hallarna pågår uppbyggnad av montrarna samtidigt. Ni ser att det är ett jättejobb att få detta att flyta på.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Det händer mycket….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *