Minne

PK-prov    Klicka på länken PK-prov och bläddra vidare

Idag var det tid för Birgitta att ta PK-prov.  Vi cyklade in  till samma ställe som vi var på i våras. Inget folk som köade när vi kom upp till receptionen,  gick  smidigt 5 euro fick vi betala. Svar fick vi på eftermiddagen genom att ringa till mottagningen. Allt fungerade utmärkt.

Mer folk kommer dit efter oss. När vi står där vid receptionen står en äldre man bakom/vid sidan om oss och ser det Svenska körkortet vi lämnade fram.  Sådant har jag också, säger han.  Det visade sig att de bott i Malmö i 30 år. Mannen hade svårt att prata efter en stroke men hustrun pratade och berättade för oss på bra Svenska. Berättade att de flyttat hem till Portugal för två år sedan som pensionärer. Och nu bor/lever här i en by utanför Silves.  Även deras son hade flyttat med föräldrarna hem efter färdig utbildning i Sverige och var verksam i Portugal.

Vi cyklade till saluhallen på hemvägen och köpte Sardiner, Sjötunga och lite grönsaker.  Var förbi affären där vi köpte tryckkokaren för att skaffa extra packning till den. Jag sa två på Portugisiska så säjer han ska du ha 12 st  på Engelska. (dos=2  och  doce=12)  Ja nu är det där med uttal inte så lätt alla gånger.

Kl: 15 är det Boule om dagarna och idag  har det kommit två Svenska bilar till hit till Silves.  De slöt upp på boulen också.

2 reaktion på “Minne

  • Det var min Birgitta som var tvungen de åren vi var i Spanien och Portugal att ta prov. Nu
   har hon annan medicin som inte kräver detta.
   Det har hjälpt många att vi har skrivit och själva har vi fått hjälp av husbils folk.
   Det händer mycket bland pensionärerna på resa fick nys besked att en vän dog i Spanien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *