Så blev……..

det vinter, minus 7 grader nu några dagar. Kan inte räknas som meteorologisk vinter än. Definitionen är att det ska vara  0 grader celsius minst 5 dagar i sträck.  Det har vi inte haft än här i Ödåkra men kallt och is på bilrutorna har det varit.

Nu är vinterdäcken på på husbilen och den står på värmning. Några korta rundor blir det nu i veckan och helgen.

Har irriterat mig länge på vattenpumpen. Har alltid kranarna  öppna på vintern när ledningarna är blåsta. När man sätter på strömmen, startar pumpen.  Stänga kranarna i kylan är risken att man förstör dem och de blir otäta.  Dålig lösning från Carthago fabriken borde varit en strömbrytare  på huvudpanelen separat för pumpen även på Malibu.

Monterade en strömbrytare på kabeln till pumpen. Kabeln var redan klippt, fick ersätta pumpen första vintern efter att den frusit sönder.  Den var felplacerad i tanken låg platt på en hylla, vi tyckte att vattnet tog slut fort men i själva verket var det 50 liter vatten kvar. Inte den bästa placeringen på strömbrytaren men så får det vara tills vidare.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Så blev……..

  1. Klart att vinterdäcken ska vara på, så man kan åka så snart andan fyller på. Lite motbjudande trots allt just nu, åka sent en kväll efter jobbet, dessutom onödigt kallt och mörkt just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *