Så blev……..

det vinter, minus 7 grader nu några dagar. Kan inte räknas som meteorologisk vinter än. Definitionen är att det ska vara  0 grader celsius minst 5 dagar i sträck.  Det har vi inte haft än här i Ödåkra men kallt och is på bilrutorna har det varit.

Nu är vinterdäcken på på husbilen och den står på värmning. Några korta rundor blir det nu i veckan och helgen.

Har irriterat mig länge på vattenpumpen. Har alltid kranarna  öppna på vintern när ledningarna är blåsta. När man sätter på strömmen, startar pumpen.  Stänga kranarna i kylan är risken att man förstör dem och de blir otäta.  Dålig lösning från Carthago fabriken borde varit en strömbrytare  på huvudpanelen separat för pumpen även på Malibu.

Monterade en strömbrytare på kabeln till pumpen. Kabeln var redan klippt, fick ersätta pumpen första vintern efter att den frusit sönder.  Den var felplacerad i tanken låg platt på en hylla, vi tyckte att vattnet tog slut fort men i själva verket var det 50 liter vatten kvar. Inte den bästa placeringen på strömbrytaren men så får det vara tills vidare.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “Så blev……..

  1. Klart att vinterdäcken ska vara på, så man kan åka så snart andan fyller på. Lite motbjudande trots allt just nu, åka sent en kväll efter jobbet, dessutom onödigt kallt och mörkt just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *