Så blev……..

det vinter, minus 7 grader nu några dagar. Kan inte räknas som meteorologisk vinter än. Definitionen är att det ska vara  0 grader celsius minst 5 dagar i sträck.  Det har vi inte haft än här i Ödåkra men kallt och is på bilrutorna har det varit.

Nu är vinterdäcken på på husbilen och den står på värmning. Några korta rundor blir det nu i veckan och helgen.

Har irriterat mig länge på vattenpumpen. Har alltid kranarna  öppna på vintern när ledningarna är blåsta. När man sätter på strömmen, startar pumpen.  Stänga kranarna i kylan är risken att man förstör dem och de blir otäta.  Dålig lösning från Carthago fabriken borde varit en strömbrytare  på huvudpanelen separat för pumpen även på Malibu.

Monterade en strömbrytare på kabeln till pumpen. Kabeln var redan klippt, fick ersätta pumpen första vintern efter att den frusit sönder.  Den var felplacerad i tanken låg platt på en hylla, vi tyckte att vattnet tog slut fort men i själva verket var det 50 liter vatten kvar. Inte den bästa placeringen på strömbrytaren men så får det vara tills vidare.

5 reaktion på “Så blev……..

  1. Klart att vinterdäcken ska vara på, så man kan åka så snart andan fyller på. Lite motbjudande trots allt just nu, åka sent en kväll efter jobbet, dessutom onödigt kallt och mörkt just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *