Bornholm 1

Väntade in våra vänner på Västerled i Ystad som anslöt söndag eftermiddag. Har kollat hur vädret kan tänkas vara på alla tänkbara sidor på nätet.

Kl 8:30 måndag morgon gick färjan från Ystad. Så det var upp tidigt och förbereda sig för avfärd. Har cyklarna på dragkroken. För att kunna stäng av gasolen var jag tvungen att plocka av dessa och cykelstället.  Vissa färjor kräver denna åtgärd! Så var det bara att montera på det och på igen.  Så far vi iväg till färjan, men så smal det till i cirkulationsplatsen och våra vänner kommer upp jämsides och stoppar oss. Då hade cykelställen lossnat  och hängde ner mot asfalten. Jag hade glömt en vev, fick försöka att rätta upp det och spänna och göra allt rätt. Tur att man tar tid på sig till färjan.

In check gick smidigt i automaten blev visad till bana fyra. Överfart gick smidigt till Bornholm och Rønne katamaranfärja gick stadigt på vattnet. Vi började norr ut på ön mot Hammerhavn och så till Hammershus är Nordeuropas störste borgruin. Så har vi gått långa promenader. Ikväll är vi i Allinge. Så vi har bara varit på en liten, liten bit av Bornholm.

Och så köpte jag en ny DATOR en Chromebook  innan resan och den kommer jag inte överens med. Därför dåligt bloggande och bilder.

Men vi har trevligt!

 

 

4 reaktion på “Bornholm 1

  1. Men vad jobbigt för er, en mardröm när man har en tid att passa. Jag förstår att vi är bortskämda med ett cykelställ i garaget och en magnetventil , som stänger av gasolen med ett knapptryck.

    • Ja man ska ha det så enkelt som möjligt. Men med en plåtis blir det annorlunda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *