Gudhjem

Vi började dagen med att gå en uppmärkt slinga i Allinge.  Gick förbi denna byggnad i en speciell byggnadsstil. Kulturcenter får man fram om man googlar.

Det finns 4 rundkirkerne på Bornholm Nylars, Østerlars, Olsker og Nyker. Besökte Østerlars Kirke idag den byggdes omkring år 1160, stor och pampig det är den största rundkyrkan på ön.

Körde till Gudhjem där vi plockade av cyklarna och cyklade ner i stan. Parkerade vid F24 Tankställe ovanför stan. Oj, så branta backar där var, rena serpentinvägen när vi cyklade tillbaka till bilarna.  Idag har Bornholm levt  upp till sitt rykte som Solön  

Kvällen tillbringade vi i Listed med utsikt över havet.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Gudhjem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *