Hammershus

Hammershus ett stora utflyktsmålet upptäckte vi och något av ett ”måste” att besöka om man är på på Bornholm. Var så mycket skolklasser som hade aktiviteter här på borgen. Skolklassen kunde inte bara passera utan fick lämna av i militärisk stil innan de blev insläppta. här har det funnits någon form av tillflyktsborg sedan 800-talet

Parkeringen vid Hammershus kostade 30 Dkr

Det var ingen väg på slät asfalt upp till borgen

Vi hittade en bra plats att parkera på nära vattnet. Hittade fina promenad slingor på ca 2 – 3 timma  Stenhughgerstigen runt sjöarna eller stenbrotten. Cyklade ut till fyren på spetsen och gick vidare till Salomons Kapell en ruin.

Långt där nere skymtar Hammerhavn där vi parkerade för natten. Hamnen har använts tidigare för utskeppningshamn för granit från stenbrotten på ön.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Hammershus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *