Hammershus

Hammershus ett stora utflyktsmålet upptäckte vi och något av ett ”måste” att besöka om man är på på Bornholm. Var så mycket skolklasser som hade aktiviteter här på borgen. Skolklassen kunde inte bara passera utan fick lämna av i militärisk stil innan de blev insläppta. här har det funnits någon form av tillflyktsborg sedan 800-talet

Parkeringen vid Hammershus kostade 30 Dkr

Det var ingen väg på slät asfalt upp till borgen

Vi hittade en bra plats att parkera på nära vattnet. Hittade fina promenad slingor på ca 2 – 3 timma  Stenhughgerstigen runt sjöarna eller stenbrotten. Cyklade ut till fyren på spetsen och gick vidare till Salomons Kapell en ruin.

Långt där nere skymtar Hammerhavn där vi parkerade för natten. Hamnen har använts tidigare för utskeppningshamn för granit från stenbrotten på ön.

 

2 reaktion på “Hammershus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *