Tråkigare väder

Idag är det lite tråkigare väder eller kalla det mellandag, vi har regn. Inte i några massor. När vi var in till Leksand var det uppehållsväder. Vi har tak över huvudet och inte har vi tråkig. Birgitta ville vila lite efter frukost innan vi körde. Hon skulle till Apoteket det är bra att det fungerar över hela landet med recept, även på resa. På andra sidan parkeringen ligger Coop så det blev både fisk och jordgubbar med hem. Nu är vi mätta och belåtna!

Vi var ju tvungna att köra förbi Sammilsdal även kallad Gropen här i Leksand. Det är så många som har berättat om den platsen nu i midsommar.  Det sägs att mer än 30000 personer var där på midsommarafton. Majstångsresning kl 19.45 traditionsenligt  och nu får även kvinnor vara med och hjälpa till har det berättats. Här i Leksand har majstången, också ofta Sveriges högsta, rests sedan 1939. Det har också berättats att stången gick av ett år så helt riskfritt är det inte.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Tråkigare väder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *