Tråkigare väder

Idag är det lite tråkigare väder eller kalla det mellandag, vi har regn. Inte i några massor. När vi var in till Leksand var det uppehållsväder. Vi har tak över huvudet och inte har vi tråkig. Birgitta ville vila lite efter frukost innan vi körde. Hon skulle till Apoteket det är bra att det fungerar över hela landet med recept, även på resa. På andra sidan parkeringen ligger Coop så det blev både fisk och jordgubbar med hem. Nu är vi mätta och belåtna!

Vi var ju tvungna att köra förbi Sammilsdal även kallad Gropen här i Leksand. Det är så många som har berättat om den platsen nu i midsommar.  Det sägs att mer än 30000 personer var där på midsommarafton. Majstångsresning kl 19.45 traditionsenligt  och nu får även kvinnor vara med och hjälpa till har det berättats. Här i Leksand har majstången, också ofta Sveriges högsta, rests sedan 1939. Det har också berättats att stången gick av ett år så helt riskfritt är det inte.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Tråkigare väder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *