Fredag

Vi har haft sköna dagar här i Siljansnäs vädret är inget att säja om blir som det blir. Vi har kopplat av och bara tagit det lugnt. I natt hade vi 3 grader ute men dagen blev bra vinden höll i sig men mojnade på eftermiddagen.  Nu lämnar vi platsen för den här gången kanske kommer vi tillbaka någon natt till men inget bestämt.

Fin solnedgång i går kväll!

Lilla My som flygare, men ville hålla sig på marken!

Blev tillfrågad idag om jag ville hjälpa till att få upp segelflygarna med att koppla och hålla vingen vid start och skriva tider.

Här väntar vi på flygplanet  som ska dra upp!

Här kommer planet tillbaka så nästa segelflyg  kan komma upp. Det tar ca 6 – 8 minuter mellan uppstigningarna.

Det har varit lugnt med flyg i år, under tiden vi har vistats på Siljansnäs flygklubb förutom i midsommarhelgen. Idag kom två tyska turister som är ute och semestrar och ska övernatta här.

Ikväll damp detta turboprop plan ner, en Pilatus  Det finns olika sätt att ta sig runt på semestern.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Fredag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *