Fredag

Vi har haft sköna dagar här i Siljansnäs vädret är inget att säja om blir som det blir. Vi har kopplat av och bara tagit det lugnt. I natt hade vi 3 grader ute men dagen blev bra vinden höll i sig men mojnade på eftermiddagen.  Nu lämnar vi platsen för den här gången kanske kommer vi tillbaka någon natt till men inget bestämt.

Fin solnedgång i går kväll!

Lilla My som flygare, men ville hålla sig på marken!

Blev tillfrågad idag om jag ville hjälpa till att få upp segelflygarna med att koppla och hålla vingen vid start och skriva tider.

Här väntar vi på flygplanet  som ska dra upp!

Här kommer planet tillbaka så nästa segelflyg  kan komma upp. Det tar ca 6 – 8 minuter mellan uppstigningarna.

Det har varit lugnt med flyg i år, under tiden vi har vistats på Siljansnäs flygklubb förutom i midsommarhelgen. Idag kom två tyska turister som är ute och semestrar och ska övernatta här.

Ikväll damp detta turboprop plan ner, en Pilatus  Det finns olika sätt att ta sig runt på semestern.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Fredag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *