Leksand

Kör över Österdalälven  in till Leksand mitt fram ser vi midsommarstång som pryder infarten. Bron är skyltat max 3,5 ton bra med en husbil i det lättare och mindre storleken.

Svänga in och trängas med personbilar en lördag. Nu var det inte så trångt fick en bra plats att stanna på. Så mycket trafik och  gående så det gäller att se sig för och ta det försiktigt

Gräs yta vid Leksands hembygdsgårdar, som är Dalarnas äldsta hembygdsgård.  Här har det samlats mängder av husbilar och husvagnar. Mycket som händer i stan idag nu pågår Musik runt Siljan och Dala Sportbilsfestival pågår nu och det syns här i Leksand många fina sportbilar rullar på gatorna.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Leksand

  1. Jag funderar vidare utan att vara helt säker och få ett korrekt svar. En skylt visar en överstreckad lastbil med text 3,5 ton. Vi åker ju inte lastbil, vi åker personbil över 3,5 ton. I någon stad har jag sett samma skylt, men stadsbussarna kör trots skylten. Med andra ord, borde det vara lastbilsförbud, inte husbilsförbud över 3,5 ton. Har du ett vattentätt svar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *