Leksand

Kör över Österdalälven  in till Leksand mitt fram ser vi midsommarstång som pryder infarten. Bron är skyltat max 3,5 ton bra med en husbil i det lättare och mindre storleken.

Svänga in och trängas med personbilar en lördag. Nu var det inte så trångt fick en bra plats att stanna på. Så mycket trafik och  gående så det gäller att se sig för och ta det försiktigt

Gräs yta vid Leksands hembygdsgårdar, som är Dalarnas äldsta hembygdsgård.  Här har det samlats mängder av husbilar och husvagnar. Mycket som händer i stan idag nu pågår Musik runt Siljan och Dala Sportbilsfestival pågår nu och det syns här i Leksand många fina sportbilar rullar på gatorna.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Leksand

  1. Jag funderar vidare utan att vara helt säker och få ett korrekt svar. En skylt visar en överstreckad lastbil med text 3,5 ton. Vi åker ju inte lastbil, vi åker personbil över 3,5 ton. I någon stad har jag sett samma skylt, men stadsbussarna kör trots skylten. Med andra ord, borde det vara lastbilsförbud, inte husbilsförbud över 3,5 ton. Har du ett vattentätt svar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *