Älvdalen

Återupplever Älvdalens camping, trettionio år sedan vi var här. I Byn Älvdalen var vi förra året.

Först gjorde vi ett stopp i Nusnäs och Mora. Nusnäs är center för dalahästar, dessa i trä. Dalahästar har tillverkats där sedan 1600-talet. Det var som en biprodukt till möbelsnickeriet i byggden, som en leksak och såldes framförallt på marknader. Nu är det inte bara hästar utan grisar och tuppar mm. Mycket turister redan tidig förmiddag. Fortfarande ett hantverk som sysselsätter folk i trakten med hemarbete.  Man kan säga att Dalahästen är en  symbol för Sverige.

Nu har vi parkerat på Älvdalens camping. Vi var här senast när Linn fyllde två år, idag är hon fyrtioett. Visst man känner igen sig, då var det en utomhuspool, idag finns det ett badhus intill campingen. Fina facilitet bra ordnat för husbilar med tömning och fyllning av vatten.

Receptionisten frågade om jag ville gå och se ut mig en plats. Nej, vi stannar en natt så du ger mig nog en av de bättre platserna. Det blev det också intill älven.

Det är fin natur här uppe och vi är på väg längre norr upp. Långt in i skogen från väg 70 ska vi i morgon. Ska bli så trevligt att komma dit igen.

Kom en kraftig regnskur och åska på nära håll, så det fick bli att sitta i bilen en stund. Vädret bättrade sig senare på eftermiddagen. Nej!!! regn och åska igen, vi blev genomblöta Lilla My och jag när vi var uppe till byn. Tog naturligtvis inte med något paraply.

.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Älvdalen

  1. Vad skönt att få stå så rymligt, det gillar bli. Vi såg hänvisning till Hästtillverkning, jag mins inte om det var där. Nu kan vi inget köpa, vi måste sälja istället.

  2. Nusnäs är fint, men det är många år sedan vi var där sist. Kul att se hästtillverkningen och målningen, som sker för hand. Vår Norrlandstur var bara 10 dagar men med regnskurar varje dag och ingen värme. Stannar hellre på hemmaplan när det är sommar. Men visst drar det i restarmen emellanåt. Ha en fin tur uppåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *