Hälsobacken/vägen i Helsingborg

Att köra Hälsobacken nu under blomningstid för Rhododendron och Azaleor gäller det att inte tappa koncentrationen. Vi parkerade bilen vid S:t Jörgens plats och promenerade uppför Hälsodalens ravingång ett stycke från gatan inne bland buskarna.

 

Sofiakällan som ligger mitt i backen är från tiden när det var stora brunnsanläggningar.

Vattenfall i Hälsodalen.

Vi fortsatte upp till Öresundsparken. Parkens historia börjar tidigt 1800-tal, här hittade man Sveriges enda naturliga saltvattenkälla. Det anlades en brunnsinrättning som blev en berömd kurort och fick namnet Hälsan.

Öresundsparken, där går en del av Landborgspromenaden som har en sträckning från Sofiero ner till Raus (Raus dalen). Uppe på Landborgen har man vidsträckt utsikt över staden och sundet. Är ni i Helsingborg kan jag rekommendera att promenera om inte hela så kan man korta av och bara gå i centrala delen. Det är mycket trappor på Landborgen så cykel är inte att rekommendera. Från Helsingborgs sida.

S:t Jörgens plats och Konserthuset, Stadsteatern och hamninloppet till Norra Hamnen med Danmark i bakgrunden.

Träd finns det gott om i Hbg, det finns en Trädslinga som man kan promenera. Där man upptäcker 58 olika arter. Mer info. finns på nätet. Startar vid S:t Jörgens plats och är ca 3 km lång. Samtidigt är man i de centrala delarna av stan och parkerna i Helsingborg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Hälsobacken/vägen i Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *