Nu rullar vi

Om så bara några mil till Markaryd, vi har inte varit ute många gånger med Malibun i sommar. Ville se att vi fick allt att fungera som det skulle, för det var första övernattningen i sommar i bilen. Så en ordentlig test av bilen skadar inte.

Vi var uppbjudna till Åsa & Patrik och barnen på kräftskiva på deras sommarveranda. Vi stannade till vid affären, några småsaker var vi tvungna att komplettera med. När jag startade bilen för att köra vidare så tändes motorlampan. Alltid irriterande när varningslampor lyser. Kollade i instruktionsboken vi hade bara några kilometer kvar att köra. Lördag eftermiddag ingen verkstad att prata med så man får lita på vad det står i  instruktionsboken “kan köra vidare MEN uppsök verkstad snarast”  Bilen fungerade precis som vanligt märktes ingen skillnad, motorn hade all sin kraft.

Var inte en enda kräfta eller räka kvar när vi var färdiga. Vad trevligt det var att sitta på deras nymålade verandan i deras sällskap.

På Söndagen var vi bjudna på 16 års kalas i Kågeröd. En ålder när man får börja övningsköra och även ratta en EPA. Resan dit var det växlande väder. Inga problem med bilen gick som vanligt, men jag slog av lite på takten körde lite långsammare.

Tänk att en VOLVO EPA kan vara så intressant. En stolt 16-åring som visar upp den och alla 50-60 tal doftande Wunderbaum. Hör tydligen till EPA kulturen att ha dessa osande lappar!

Vad gjorde jag med husbilen. Jo, Ekeby Husbilsservice tog sig an bilen på måndags förmiddagen. När jag kör dit så slocknar  motorlampan, är det inget fel?  En kabel som av någon anledning halkat av och fått dålig kontakt på ett relä.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Nu rullar vi

  1. Gott med kräftor, det hör årstiden till. Men varningslampor är irriterande och ganska otrevligt. På en av mina bilar (en Volvo) tändes oljelampan på väg hem från service. När jag kröp under bilen och tittade, kom sista oljedropparna på får motorn. Det fanns ingen oljeplugg kvar. Ha det gott på resan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *