Nu rullar vi

Om så bara några mil till Markaryd, vi har inte varit ute många gånger med Malibun i sommar. Ville se att vi fick allt att fungera som det skulle, för det var första övernattningen i sommar i bilen. Så en ordentlig test av bilen skadar inte.

Vi var uppbjudna till Åsa & Patrik och barnen på kräftskiva på deras sommarveranda. Vi stannade till vid affären, några småsaker var vi tvungna att komplettera med. När jag startade bilen för att köra vidare så tändes motorlampan. Alltid irriterande när varningslampor lyser. Kollade i instruktionsboken vi hade bara några kilometer kvar att köra. Lördag eftermiddag ingen verkstad att prata med så man får lita på vad det står i  instruktionsboken ”kan köra vidare MEN uppsök verkstad snarast”  Bilen fungerade precis som vanligt märktes ingen skillnad, motorn hade all sin kraft.

Var inte en enda kräfta eller räka kvar när vi var färdiga. Vad trevligt det var att sitta på deras nymålade verandan i deras sällskap.

På Söndagen var vi bjudna på 16 års kalas i Kågeröd. En ålder när man får börja övningsköra och även ratta en EPA. Resan dit var det växlande väder. Inga problem med bilen gick som vanligt, men jag slog av lite på takten körde lite långsammare.

Tänk att en VOLVO EPA kan vara så intressant. En stolt 16-åring som visar upp den och alla 50-60 tal doftande Wunderbaum. Hör tydligen till EPA kulturen att ha dessa osande lappar!

Vad gjorde jag med husbilen. Jo, Ekeby Husbilsservice tog sig an bilen på måndags förmiddagen. När jag kör dit så slocknar  motorlampan, är det inget fel?  En kabel som av någon anledning halkat av och fått dålig kontakt på ett relä.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Nu rullar vi

  1. Gott med kräftor, det hör årstiden till. Men varningslampor är irriterande och ganska otrevligt. På en av mina bilar (en Volvo) tändes oljelampan på väg hem från service. När jag kröp under bilen och tittade, kom sista oljedropparna på får motorn. Det fanns ingen oljeplugg kvar. Ha det gott på resan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *