På väg norr ut

Kom iväg på fredag eftermiddag lite sent för att köra hela vägen till Söderköping som var målet för helgen. Hade ett ärende till Bengt i Örkelljunga på vägen upp. Det var så mycket kunder i tillbehörsbutiken och en ensam expedit så det tog tid och de hade svårt att hitta det jag ville ha. För att vara säker på att delen fanns så hada jag mejlat någon dag tidigare och fått ett svar att de hade en sådan på hyllan. Monterade den nya delen innan vi for vidare. Kom fram ett par som var intresserade av Carthago Malibu hade frågor om en massa saker och undrade vad vi gillade med bilen hur länge vi hade haft den. Fortsättningen på resan blev ett stopp i Värnamo för fika sedan nästa vid Gyllene Uttern där vi övernattade. Tröttheten tog vid och vi har ju huset med oss!

I Söderköping träffade vi kusin Ulla som vi bjöd på middag. På eftermiddagen tog vi det lugnt i husbilen, körde ner till ån vid Eriksvik där vi stannade över natten. Lilla My och jag tog några promenader på kvällen på stan när regnet upphört. Såg husbilar parkerade lite varstans i stan, vid ställplatsen vid Kanalen var det en hel del bilar parkerade.

Söndag morgon vaknade vi tidigt till sol, gick ut på en längre promenad på stan med Lilla My. Vi lämnade Söderköping på förmiddagen och fortsatte vår färd norr ut.

Nu har vi kommit 70 mil hemifrån! Stannade på ställplatsen i Mackmyra N 60.636191 E 16.963714  250 kr för natten. Välordnad plats med El och ytan är plan med gräs, vatten kan vi hämta vid klubbhuset. Här är också en en Pay and Play Driving Range. Mackmyra bruk ligger på gångavstånd från ställplatsen. Mackmyra bruk har anor från 1500-talet. Idag sedan 1999 mera känt som Mackmyra Whisky AB. Här har vi varit en gång tidigare på väg till Vasaloppet en vinter med husbilen. Vi fick då en privat visning av Whisky tillverkningen. Produktionen är nu flyttad till Kungsbäck.

Bilderna från resan får berätta från Söderköping!

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “På väg norr ut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *