På väg norr ut

Kom iväg på fredag eftermiddag lite sent för att köra hela vägen till Söderköping som var målet för helgen. Hade ett ärende till Bengt i Örkelljunga på vägen upp. Det var så mycket kunder i tillbehörsbutiken och en ensam expedit så det tog tid och de hade svårt att hitta det jag ville ha. För att vara säker på att delen fanns så hada jag mejlat någon dag tidigare och fått ett svar att de hade en sådan på hyllan. Monterade den nya delen innan vi for vidare. Kom fram ett par som var intresserade av Carthago Malibu hade frågor om en massa saker och undrade vad vi gillade med bilen hur länge vi hade haft den. Fortsättningen på resan blev ett stopp i Värnamo för fika sedan nästa vid Gyllene Uttern där vi övernattade. Tröttheten tog vid och vi har ju huset med oss!

I Söderköping träffade vi kusin Ulla som vi bjöd på middag. På eftermiddagen tog vi det lugnt i husbilen, körde ner till ån vid Eriksvik där vi stannade över natten. Lilla My och jag tog några promenader på kvällen på stan när regnet upphört. Såg husbilar parkerade lite varstans i stan, vid ställplatsen vid Kanalen var det en hel del bilar parkerade.

Söndag morgon vaknade vi tidigt till sol, gick ut på en längre promenad på stan med Lilla My. Vi lämnade Söderköping på förmiddagen och fortsatte vår färd norr ut.

Nu har vi kommit 70 mil hemifrån! Stannade på ställplatsen i Mackmyra N 60.636191 E 16.963714  250 kr för natten. Välordnad plats med El och ytan är plan med gräs, vatten kan vi hämta vid klubbhuset. Här är också en en Pay and Play Driving Range. Mackmyra bruk ligger på gångavstånd från ställplatsen. Mackmyra bruk har anor från 1500-talet. Idag sedan 1999 mera känt som Mackmyra Whisky AB. Här har vi varit en gång tidigare på väg till Vasaloppet en vinter med husbilen. Vi fick då en privat visning av Whisky tillverkningen. Produktionen är nu flyttad till Kungsbäck.

Bilderna från resan får berätta från Söderköping!

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “På väg norr ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *