Inte framme än!

Vi stannade på ställplatsen i Jävre en dag, regnet det bara öste ner. Här har man gjort en fin ställplats för husbil och husvagnsresenärer.

På torsdags morgonen var det blå himmel och sol. Efter frukost så packade vi ihop och fortsatte vår resa. Tänkte att vi hade behov av gasol ( LPG ) efter att vi fricampat. Det finns ett tankställe i Piteå. Jag tankade och gick in för att betala, när jag kom in såg expediten lite undrande ut. Du har tankat en halv liter, sa han. Det fanns ingen mätare på pumpen den var trasig. Jag höll in knappen tills det slog ifrån och den som har tankat själv vet att det tar lite tid innan saker händer på pumpen. Jag plockade bort handtaget och allt såg normalt ut. Alltså fanns det inget behov av att fylla tanken!

Vi körde vidare. Genväg blir senväg heter det. Vi kom in på en grusväg mötte 6 st timmerlastbilar men framåt kom vi. Efter ett antal km stod det en skylt. Enskild väg. Risk för hinder och fara. Birgitta ville att vi skulle vända men har man kommit halvvägs så är det bara att mala på lite sakta. Fram kom vi till slut. Sista skylten var övertäckt men på tilläggstavlan stod det, Ej obehörig trafik, tillstånd erfordras.

Till slut kom vi till Jokkmokk. Stannade och var in på turistbyrån. Fick veta att i Kiruna har de inte haft öppet på turistbyrån i år. Det mesta är stängt i Kiruna men ni får uppleva en fin natur nu så här års sa de till oss. Det är huvudtanken med resan vi gör.

Nu har vi kört över polcirkeln och har inte så många mil kvar till slutmålet. I kväll är vi i Gällivare på campingen. Tog en lång promenad i stan med Lilla My. De har en så fin skulptur av Lappgubben. Med inskriften ” Mitt var landet i forntid-bevara mitt folk i framtiden” på svenska och samiska. Gällivare är också en stad i förvandling med mycket nybyggnation.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

7 reaktion på “Inte framme än!

  1. Grattis Nisse!!! Å’ så önskar vi er en fortsatt fin tripp! Kramar å’ kaerlig hilsen, Ingrid å’ Sven-Åke

  2. I Gällivare har jag varit mycket. Mina barns far kom från Malmberget och mycket av släkten finns kvar i trakten. Vi var senast och tittade runt där förra sommaren. Om ni har sol, ska ni åka upp på baksidan av Dundret. Underbar utsikt från toppen. Däruppe har vi stått en natt och kollat in midnattssolen, men den tiden är ju förbi nu. Ha en bra födelsedag! Kramar från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *