Ice hotell

Idag var vi till Ice hotell i Jukkasjärvi och såg den permanenta utställningen. Nu har man byggt ett permanent hus där det är -5 grader med antal rum i olika utförande. När vintersäsongen kommer byggs även ett av is och snö. Detta har olika rum med olika tema som olika konstnärer skapat och som får vara där kortare eller längre tid. Det är konstnärer där och bygger nya rum året runt. Den Icebar som nu är är relativt nybyggd, den gamla fick vara kvar i tre år. Vid vårt besök idag det skapades för fullt i några rum.  All is och snö som används kommer från Torne älv och det kommer även tillbaka dit efter en tid, om än i smält form.

Så här är man klädd det är kalt om öronen. Men absolut värt ett sommar besök. Vi kommer med all säkerhet inte att uppleva det vintertid!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Ice hotell

  1. Vi besökte Ishotellet sommaren 2012 och då var nog inte detta nya huset byggt. Hur som helst var det mycket sevärt.
    Det mest bestående minnet är nog att vi sparade två isglas i frysen och skulle ta en kvällsdrink vid Björkliden, säkert 20 – 25° ute, så gissa om vi fick dricka fort…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *