Ice hotell

Idag var vi till Ice hotell i Jukkasjärvi och såg den permanenta utställningen. Nu har man byggt ett permanent hus där det är -5 grader med antal rum i olika utförande. När vintersäsongen kommer byggs även ett av is och snö. Detta har olika rum med olika tema som olika konstnärer skapat och som får vara där kortare eller längre tid. Det är konstnärer där och bygger nya rum året runt. Den Icebar som nu är är relativt nybyggd, den gamla fick vara kvar i tre år. Vid vårt besök idag det skapades för fullt i några rum.  All is och snö som används kommer från Torne älv och det kommer även tillbaka dit efter en tid, om än i smält form.

Så här är man klädd det är kalt om öronen. Men absolut värt ett sommar besök. Vi kommer med all säkerhet inte att uppleva det vintertid!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “Ice hotell

  1. Vi besökte Ishotellet sommaren 2012 och då var nog inte detta nya huset byggt. Hur som helst var det mycket sevärt.
    Det mest bestående minnet är nog att vi sparade två isglas i frysen och skulle ta en kvällsdrink vid Björkliden, säkert 20 – 25° ute, så gissa om vi fick dricka fort…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *