Kiruna….

Nu har vi varit några dagar i Kiruna, måsta säja att det är bra rörigt att köra i stan. Här byggs det om, både gator och vägar, mycket nybyggnation är det också. Det blir nog bra när det  färdigt men nu är det många hänvisnings skyltar.  På grund av den fortsatta expansionen av gruvdriften i LKAB gruvan i Kiruna kommer stora delar av stan att behöva flyttas.

Vi har besökt kyrkan den ska flyttas så småningom till det nya centrumet nära den befintliga  kyrkogården som finns där, beräknas börja omkring år 2025 så det är ett tag dit.

Kirunas nya stadskärna är en så länge en byggarbetsplats. Nya stadshuset är uppfört och en del hus runt omkring. Från det gamla rådhuset är klockstapeln flyttad och står nu på torget  vid stadshuset.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Kiruna….

  1. Vi har bott en natt i slalombacken i Kiruna. Där hittade jag en vilsen kvinna i terrängen, som frågade hur långt det var till Finland. Jag tog hem henne till husbilen, tills polisen kom och hämtade henne. Vi har även varit i Jukkasjärvi. Allt gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *