Kiruna….

Nu har vi varit några dagar i Kiruna, måsta säja att det är bra rörigt att köra i stan. Här byggs det om, både gator och vägar, mycket nybyggnation är det också. Det blir nog bra när det  färdigt men nu är det många hänvisnings skyltar.  På grund av den fortsatta expansionen av gruvdriften i LKAB gruvan i Kiruna kommer stora delar av stan att behöva flyttas.

Vi har besökt kyrkan den ska flyttas så småningom till det nya centrumet nära den befintliga  kyrkogården som finns där, beräknas börja omkring år 2025 så det är ett tag dit.

Kirunas nya stadskärna är en så länge en byggarbetsplats. Nya stadshuset är uppfört och en del hus runt omkring. Från det gamla rådhuset är klockstapeln flyttad och står nu på torget  vid stadshuset.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Kiruna….

  1. Vi har bott en natt i slalombacken i Kiruna. Där hittade jag en vilsen kvinna i terrängen, som frågade hur långt det var till Finland. Jag tog hem henne till husbilen, tills polisen kom och hämtade henne. Vi har även varit i Jukkasjärvi. Allt gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *