Truma pannan

Den digitala manöverenheten saknade symbolen för El en morgon när vi var i Kiruna. Felmeddelande 45 indikerade på panelen ingen El, säkring eller överspänningsskydd. Men var inte läge att börja gräva i det då. Visst lite kallt var det men det var bara att ändra till gasolen och det fungerade som vanligt.

Stannade och kollade när vi var på väg hem där vi hade kunna köpa säkring. Det finns två säkringar men den jag mätte var hel. Väntade till vi kom till Norrköpingtrakten och ringde till Truma. Där fick jag prata med en trevlig och hjälpsam man som sa, har du lyckats med den säkringen så fixar du nästa också. Fick alldeles utmärkta instruktioner hur jag skulle gå till väga för att komma åt den. Utan dessa råd ville ja inte ens försöka skruva i pannan.

Inte förrän  jag kom hem till Ödåkra tog jag tag i det. Hittade säkringar på Kjell & Compani  så nu har jag reservsäkringar också. Inte var det så enkelt att fixa men efter lång tids övning att jobba med att titta i en spegel för att träffa rätt, så till slut satt den på plats.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Truma pannan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *