Truma pannan

Den digitala manöverenheten saknade symbolen för El en morgon när vi var i Kiruna. Felmeddelande 45 indikerade på panelen ingen El, säkring eller överspänningsskydd. Men var inte läge att börja gräva i det då. Visst lite kallt var det men det var bara att ändra till gasolen och det fungerade som vanligt.

Stannade och kollade när vi var på väg hem där vi hade kunna köpa säkring. Det finns två säkringar men den jag mätte var hel. Väntade till vi kom till Norrköpingtrakten och ringde till Truma. Där fick jag prata med en trevlig och hjälpsam man som sa, har du lyckats med den säkringen så fixar du nästa också. Fick alldeles utmärkta instruktioner hur jag skulle gå till väga för att komma åt den. Utan dessa råd ville ja inte ens försöka skruva i pannan.

Inte förrän  jag kom hem till Ödåkra tog jag tag i det. Hittade säkringar på Kjell & Compani  så nu har jag reservsäkringar också. Inte var det så enkelt att fixa men efter lång tids övning att jobba med att titta i en spegel för att träffa rätt, så till slut satt den på plats.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Truma pannan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *