Maj

Kom att tänka på Elsa Beskows månadsbild för maj vårens månad. April har mera känns som en transportsträcka, har inte varit händelselös men…. Första sprutan har vi fått, alltid ett steg. I våra gamla hemtrakter, Östergötland, vädjar man om personlig lockdown. Hoppas verkligen att vi blir av med pandemin. Skåne är fortfarande inte fritt från smitta.

Maj månad är för oss starten på husbils säsongen. Får leva på minnen av Bornholm, Holland och södra England där vi varit tidigare år i Maj månaden. Vi har planer på Corona säkra utflykter bara vi får lite varnare i luften.

Sommardäcken blev monterade nu i slutet av April. Vi har träffat barn och barnbarn, också på 2 års kalas hos Frans, barnbarnsbarn. Var också ut med husbilen på en dagstur en helg till Höganäs. Kände inte för att laga mat en helg utan intog den i Höganäs, hämtmat till husbilen och så vidare upp på Kullaberg för lite motion.

Jag har sysselsatt mig med att tillverka en sadelbock till Linn, vad är nu detta för något undrar den oinvigda. Döttrarna och deras familjer är hästar och hästsport ett stort intresse. Sadelbocken står i sadelkammaren. Bra utrustning vid sadelvård och förvaring.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Maj

  1. Visst är det härligt att ha fått första vaccinationsspruta, känns som ett steg på rätt väg! Vilken duktig finsnickare du är, sadelbocken ser riktigt proffsig ut.

  2. Det känns som att de flesta av oss, har längtat alldeles särskilt mycket efter våren i år. Corona, en kall vinter och nästan vinter när det borde vara vår. Ha det gott nu fram över

  3. Vi har också fått första sprutan, men det dröjer ett tag till nästa. Ska bli skönt när den också är tagen. Vilken slöjdare du är! Blev riktigt fin och praktiskt förstås! Ha dé gott!

  4. Hej
    Hittade till Er trevliga blogg där jag läste att Ni varit i södra England. Finns det på bloggen? Vi är sugna på att åka dit när Coronatiderna är över. Vår äldsta son bor i London sedan tre år och vi har länge tänkt att åka dit med husbilen.
    Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *