Maj

Kom att tänka på Elsa Beskows månadsbild för maj vårens månad. April har mera känns som en transportsträcka, har inte varit händelselös men…. Första sprutan har vi fått, alltid ett steg. I våra gamla hemtrakter, Östergötland, vädjar man om personlig lockdown. Hoppas verkligen att vi blir av med pandemin. Skåne är fortfarande inte fritt från smitta.

Maj månad är för oss starten på husbils säsongen. Får leva på minnen av Bornholm, Holland och södra England där vi varit tidigare år i Maj månaden. Vi har planer på Corona säkra utflykter bara vi får lite varnare i luften.

Sommardäcken blev monterade nu i slutet av April. Vi har träffat barn och barnbarn, också på 2 års kalas hos Frans, barnbarnsbarn. Var också ut med husbilen på en dagstur en helg till Höganäs. Kände inte för att laga mat en helg utan intog den i Höganäs, hämtmat till husbilen och så vidare upp på Kullaberg för lite motion.

Jag har sysselsatt mig med att tillverka en sadelbock till Linn, vad är nu detta för något undrar den oinvigda. Döttrarna och deras familjer är hästar och hästsport ett stort intresse. Sadelbocken står i sadelkammaren. Bra utrustning vid sadelvård och förvaring.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Maj

  1. Visst är det härligt att ha fått första vaccinationsspruta, känns som ett steg på rätt väg! Vilken duktig finsnickare du är, sadelbocken ser riktigt proffsig ut.

  2. Det känns som att de flesta av oss, har längtat alldeles särskilt mycket efter våren i år. Corona, en kall vinter och nästan vinter när det borde vara vår. Ha det gott nu fram över

  3. Vi har också fått första sprutan, men det dröjer ett tag till nästa. Ska bli skönt när den också är tagen. Vilken slöjdare du är! Blev riktigt fin och praktiskt förstås! Ha dé gott!

  4. Hej
    Hittade till Er trevliga blogg där jag läste att Ni varit i södra England. Finns det på bloggen? Vi är sugna på att åka dit när Coronatiderna är över. Vår äldsta son bor i London sedan tre år och vi har länge tänkt att åka dit med husbilen.
    Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *