Svärfar……..

Lite från förr när vi fortfarande var barn.

Hittade ett kort där svärfar är ute på resa och har  picknick i det fria på en parkeringsficka . Kan vara 70-tal!  Birgittas föräldrar var tidigt ute på 50-talet och fiskade och campade med tält. Renault 4CV där baksätet var borttaget för att få stuvutrymmen för, tält och sovsäckar och luftmadrasser, pakethållare bak med en resväska i trä (köket) takräcke med resväskor. Birgitta och hennes bror fick sitta på packningen. Resor gick till Norrland och speciellt Norge. Var mycket fricamping där tältet sattes upp i en skogsglänta eller i en hage med eller utan markägarens tillstånd.

Har inte själv (Nils-Å) samma upplevelse från min barndom eftersom vi inte hade någon bil. Minns alla tågresor fortfarande som vi gjorde. Roliga händelser i barndomen.  Till Stockholm var vi många gånger och  även till Mora, Vika där en moster bodde. Mor arbetade i Stockholm från 1920 till 1945 så det fanns en stor bekantskapskrets där. Där fick jag och min syster uppleva Stadens alla butiker men också sådant som kunde roa oss små Skansen, Gamla Stan och min favorit var nog Tekniska muséet bland alla museum som finns.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Svärfar……..

 1. Nog var det skillnad på semesterresor när vi var barn. När jag var 6 år köpte pappa bil och första semesterresan gick till Öland, litet tält, sovsäckar och primuskök. Vilket äventyr för mig och min bror…

  • Min far gick bort juni 1956 (56 år gammal) själv var jag 7 år på väg till 8 i september. Så min uppväxte
   blev med en mor.
   Far var specerihandlare (sillstrypare) med egen affär i Norrköping till sin död.
   Birgittas pappa var Målare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *