Svärfar……..

Lite från förr när vi fortfarande var barn.

Hittade ett kort där svärfar är ute på resa och har  picknick i det fria på en parkeringsficka . Kan vara 70-tal!  Birgittas föräldrar var tidigt ute på 50-talet och fiskade och campade med tält. Renault 4CV där baksätet var borttaget för att få stuvutrymmen för, tält och sovsäckar och luftmadrasser, pakethållare bak med en resväska i trä (köket) takräcke med resväskor. Birgitta och hennes bror fick sitta på packningen. Resor gick till Norrland och speciellt Norge. Var mycket fricamping där tältet sattes upp i en skogsglänta eller i en hage med eller utan markägarens tillstånd.

Har inte själv (Nils-Å) samma upplevelse från min barndom eftersom vi inte hade någon bil. Minns alla tågresor fortfarande som vi gjorde. Roliga händelser i barndomen.  Till Stockholm var vi många gånger och  även till Mora, Vika där en moster bodde. Mor arbetade i Stockholm från 1920 till 1945 så det fanns en stor bekantskapskrets där. Där fick jag och min syster uppleva Stadens alla butiker men också sådant som kunde roa oss små Skansen, Gamla Stan och min favorit var nog Tekniska muséet bland alla museum som finns.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Svärfar……..

  1. Nog var det skillnad på semesterresor när vi var barn. När jag var 6 år köpte pappa bil och första semesterresan gick till Öland, litet tält, sovsäckar och primuskök. Vilket äventyr för mig och min bror…

    • Min far gick bort juni 1956 (56 år gammal) själv var jag 7 år på väg till 8 i september. Så min uppväxte
      blev med en mor.
      Far var specerihandlare (sillstrypare) med egen affär i Norrköping till sin död.
      Birgittas pappa var Målare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *