Fagerås Påskliljor

Besökte Fagerås en plats med uppskattningsvis miljontals lökar som har planteras på en yta av 12 tunnland. Man började 1978 köpte ett litet antal och planterade och efter hand har det växt till detta. Finns ett ordspråk ” det ska vara rikligt “. 150 olika sorter är representerade och 1500 st. Rhododendron buskar har även planterats genom åren, men den blomningen väntar på sig ungefär i juni trodde man. 60 kr per /person i inträde.

Inte första gången vi var här men länge sedan nu tror det var början på 2000 talet. Då var även caféet öppet och serverade våfflor men så inte i år. Men det gick bra ändå vi tog fram bord och stolar likt alla andra och serverade oss vårt eget kaffe på gräsmattan. Husbilen var parkerad alldeles intill den stora gräsmattan, så nära hem och koka kaffe. Vi hade turen att få köra ända ner, vi trodde, en måndag då är det inte så mycket folk. Men vad vi bedrog oss gräsparkeringen full av personbilar och husbilar på varje tom plats även  några husvagnar.

Efter en natt med regn och åska fick vi en bra dag med några timmar i en härlig miljö.

Bilder tagna när vi körde där ifrån. När vi kom var det fullt på båda gräsytorna med personbilar.

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Fagerås Påskliljor

 1. Fagerås och påskliljor har vi besökt några gånger. Har de ordnat ställplats också? Eller kunde man övernatta ändå? Ser att parkeringen har blivit större. Ett fint utflyktsmål och många fina bilder.

  • Ja man kan stå en natt med husbilen där sa hon när jag ringde. Innan personbilsparkeringen had de gjort plats för husbilar
   Där var fullt så vi fick köra ända fram till ladan där de för serverade kaffe. Var många husbilar där den dagen vi var där.
   Vet inte om de kan släppa ut husbilat på parkeringen för personbilar?
   Ha det bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *