Myggnätsdörren har havererat

Myggdörrens tunna snören hade två av fyra gått av.

Trälade i två timmar med att trä snöret i plissénätet med hjälp av virknål, tunn ståltråd och bara med persiennsnöret. Först skulle snöret i ramen och det var skapligt enkelt med hjälp av två olika sorters ståltråd för att sedan dra i persiennsnöret. Ja det fick bli den typen av snöre hoppas det håller och inte luddar upp sig och går av. Birgitta letade fram nålar åt mig men ingen av dessa kunde jag få tråden i öglan. Ska erkänna att myggnätet har varit trasigt rätt länge, har funderat på hur det var konstruerat och dragit mig för att sätta igång.

Har en granne som är Tapetserare vi har bara nickat åt varandra under dessa 22 år vi bott här. Vad gör man, jag letade upp hans firma i Helsingborg och knallade in. Och där var lösningen. Fick låna en tapetserinål att trä i tråden med den. Det tog inte lång tid.

50 m persiennsnöret för100 kr och lite verktyg så gick det bra.

Nu är det färdig efter en halv dags jobb.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “Myggnätsdörren har havererat

  1. Vad bra att du fixat myggdörren. Vi kom hem för några timmar sen och där vi varit i Östergötland har det funnits en del, som vill titta in i bilen på kvällen. Bra när man är händig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *