Myggnätsdörren har havererat

Myggdörrens tunna snören hade två av fyra gått av.

Trälade i två timmar med att trä snöret i plissénätet med hjälp av virknål, tunn ståltråd och bara med persiennsnöret. Först skulle snöret i ramen och det var skapligt enkelt med hjälp av två olika sorters ståltråd för att sedan dra i persiennsnöret. Ja det fick bli den typen av snöre hoppas det håller och inte luddar upp sig och går av. Birgitta letade fram nålar åt mig men ingen av dessa kunde jag få tråden i öglan. Ska erkänna att myggnätet har varit trasigt rätt länge, har funderat på hur det var konstruerat och dragit mig för att sätta igång.

Har en granne som är Tapetserare vi har bara nickat åt varandra under dessa 22 år vi bott här. Vad gör man, jag letade upp hans firma i Helsingborg och knallade in. Och där var lösningen. Fick låna en tapetserinål att trä i tråden med den. Det tog inte lång tid.

50 m persiennsnöret för100 kr och lite verktyg så gick det bra.

Nu är det färdig efter en halv dags jobb.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Myggnätsdörren har havererat

  1. Vad bra att du fixat myggdörren. Vi kom hem för några timmar sen och där vi varit i Östergötland har det funnits en del, som vill titta in i bilen på kvällen. Bra när man är händig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *