Till Danmark

Söndag körde vi till Ida & Per Thore och Ask i Köpenhamn. Blev en heldag tillsammans med dem. Var länge sedan vi såg, Ida har vi inte träffat sedan augusti förra året. PT och Ask var och hälsade på oss i tisdags när de började sin ferie.

När vi körde på Öresundsbron så meddelade tavlan vid sidan av vägen ökade restriktioner i Danmark. Vi hade alla papper klara att visa men vid kontrollen blev vi framvinkade att köra vidare. De två bilar före oss blev stoppade.

Vi stannade på Ida och Per Thores uppfart till måndag morgon. Efter frukost  kunde vi vinka av och säja hej familjen som var på väg till jobb och skola. Sedan var det bara att  packa ihop och köra vidare.

En stunds sysselsättning med frisbees  och boll tillsammans med Ask o PT.

Mer sysselsättning och hjärngympa, Ida o PT har köpt många nya spel under corona-året så  vi spelade ett par av dem. Kul och enkelt men ändå lite kluriga.

Vi överraskade med smörgåstårta  till lunch. Inget som finns i Danmark och vi vet att Ida och familjen gillar det.

 

 

Målet på Lolland  var Kragenæs där vi stannade på ställplatsen på Marinan Lystcamp 150  Dkr/dygn utan el. El kostade 36 Dkr om man vi ha. Kursen är ca 1,37 lite annat i svenska kronor blir det. Finns även möjlighet att ta in på campingen om man så önskat men då är priset ett annat.

Det finns ett konstverk här i närheten, DODEKALLITTEN,  Dodekalit är grekiska betyder tolvstenar. Konstverket består av 12 skulpturer 7-9 m höga  25-55 ton tunga.  På den övre delen, ca 2 m är det skulpterat ett huvud, alla ansikten är vända mot centrum i en cirkel med en diameter på 40 m. Skulptören är Thomas Kadziola.  https://www.dodekalit.dk/

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Till Danmark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *