Farø , Bogø till Møn

Vi ville ut till Møn Klint igen, var där 2002 med vår första husbil. Då stannade vi på Camping Møn Kilnt och cyklade ut till klipporna och trapporna. Minns att då var det ingen folksamling utan vi var nästan allena den gången.
Denna gången kunde vi körde ända ut till GeoCenter parkering som inte fanns då.  Vid inkörningen till parkering var det bommar där bilnummer registrerades. Som sedan används vid betalning i automater, mycket smidigt. Denna gången var vi inte allena, här var massor med folk. Mycket personbilar, jag blev lite stressade av mängden bilar, men det var ordnat plats för husbilar så det gick lätt att parkera.
GeoCenter är ett upplevelsecenter som berättar om utvecklingen genom 70 miljoner år tillbaka i tiden. Blir man belåten av det så finns butiker och förtäring. På den stora  planen utanför finns kiosker.
Förmiddags temperatur runt 30 grader och sol, riktigt varmt.  När jag nu är på Møn Klint så har jag bestämt mig för att gå trapporna ner, 497 trappsteg. Ner går lätt men upp fick det bli några vilopauser, jag blev riktigt svettig.
Sista trappsteget var rakt ut i vattnet om man ville komma längre ut utefter stranden.
Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Farø , Bogø till Møn

  1. På Møns rastplats har vi säkert sovit minst tjugofem gånger under årens lopp. Vi har även varit nere vid Møns klint. Jag minns att det var något krångel med parkeringen då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *