Farø , Bogø till Møn

Vi ville ut till Møn Klint igen, var där 2002 med vår första husbil. Då stannade vi på Camping Møn Kilnt och cyklade ut till klipporna och trapporna. Minns att då var det ingen folksamling utan vi var nästan allena den gången.
Denna gången kunde vi körde ända ut till GeoCenter parkering som inte fanns då.  Vid inkörningen till parkering var det bommar där bilnummer registrerades. Som sedan används vid betalning i automater, mycket smidigt. Denna gången var vi inte allena, här var massor med folk. Mycket personbilar, jag blev lite stressade av mängden bilar, men det var ordnat plats för husbilar så det gick lätt att parkera.
GeoCenter är ett upplevelsecenter som berättar om utvecklingen genom 70 miljoner år tillbaka i tiden. Blir man belåten av det så finns butiker och förtäring. På den stora  planen utanför finns kiosker.
Förmiddags temperatur runt 30 grader och sol, riktigt varmt.  När jag nu är på Møn Klint så har jag bestämt mig för att gå trapporna ner, 497 trappsteg. Ner går lätt men upp fick det bli några vilopauser, jag blev riktigt svettig.
Sista trappsteget var rakt ut i vattnet om man ville komma längre ut utefter stranden.
Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Farø , Bogø till Møn

  1. På Møns rastplats har vi säkert sovit minst tjugofem gånger under årens lopp. Vi har även varit nere vid Møns klint. Jag minns att det var något krångel med parkeringen då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *