Ställplats eller Camping

Vi väljer Ställplats i första hand på våra utflykter med husbilen men även fricamping, små Campingar  med  ett humant pris går också bra. Vi är inte intresserade vattenland och lekplatser den tiden är förbi vi vill ha lugnt och skönt. Detta gäller när vi är ute själva, finns gånger vi är tillsammans med vänner som vi är inne på Campingplatser och då oftast längre tid. Det som är viktigt för oss är att det finns möjlighet att tömma tankar och fylla på vatten. Vi använder inte faciliteter på platserna, ja nu är det inte riktigt sant JAG kan gå till servicehuset ibland men aldrig Birgitta.

El, nu på sommaren förser solcellen oss med 180 W så det matar på batteriet och en inverter på 350W räcker för oss. Vi har ett bodelsbatteri i den här bilen, faktiskt en miss vid köp, har inte gjort något åt det ännu. Sommarhalvåret har vi fullt batteri behöver inte tänka på el åtgången. Vintertid är det mera el-stolpe men det är så att Gasolen kostar också till Kylskåp och värme, det går på ett ut. Vi använder inte TV i husbilen, skönt att vara utan vi har haft TV i våra andra bilar men tittade ytterst sällan, möjligen en film någon gång.

Nu när vi var iväg till Danmark använde jag park4night, kollade några fricampingförslag nu får vi betänka att det är högsäsong. Fullt med personbilar och om en husbil stod där så var det en Tysk som klämt in sig emellan några träd eller bilar. Nu var vi utefter kusten där det är packat med bilar på varje parkering med badande gäster.

Vi valde att stanna en natt på en DCU camping det har vi utnyttjat ibland i Danmark. Sedan valde vi två fritidshamnar och där skiftar standarden rätt bra: Vi valde bort några där det var skräpigt, inklämt och där det inte fanns något utan bara var en grusplan. Det finns mängder av platser att stanna på till under 200 Dkk. Det finns sidor att tillgå för att söka plats även Appar. Park4night, Campercontact, den är jag mest bekant med sedan 20 år.

Kragenæs var en stor Marina men också en stor camping som har 3 ställplatser utanför som kostade 150 Dkk utan el, el kostade 36 Dkk. Pris på campingen var över 300 Dkk. Här var det välbesökt både med båtar och campinggäster. Det var målet på vår resa och vi kom tidigt, fick sista platsen. Kod till service hus om man vill ha det och tillgång till serviceplattan ingick, även WiFi.

Kalvehave havn stor fritids hamn nära till affär och restaurang. Bra pris som man betalar i en automat 180 Dkk/ El ingår i priset, tillgång till kod till servicehus och ett skapligt WiFi som jag testade en stund. Lite som Lundåkrahamnens ställplats. Restaurang, Glasskiosk och affär alldeles inpå.

https://www.stellplatz-danmark.dk/#/           DACF

https://www.dcu.dk/da/campingpladser     DCU

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Ställplats eller Camping

  1. På semesterresor har vi alltid valt camping, när vi inte bara stannar över natten. Om vi bara skall sova, kan vi stanna lite var som helst. Om vi väljer ställplats, letar jag alltid efter platsen längst bort till höger eller vänster, för om möjligt ha en sida fri.

  2. Vi använder också Park4night och Camper contact. Tyvärr så vill Camper contact att vi använder deras app numera. Det gillar inte jag för jag använder mest datorn. Vi försöker mest hitta fricampingplatser eller små mysiga campingar eller ställplatser. De större ställplatserna och campingarna får vara för vår del.

  3. Vi varvar mellan ställplats, fricamping och camping, beroende på var vi är och vad vi ska göra. Om vi väljer camping föredrar vi mindre, enklare och prisvärda campingar. Tyvärr kan vi inte fricampa så många nätter i sträck eftersom vi gör av med mycket el.

  4. Vi varierar mellan Fricamping, Ställplatser och mindre, prisvärda campingar. Vi klarar oss hur bra som helst utan el då vi har solfångare, dubbla bodelsbatterier och en inverter på 1500 W, kaffekokare och laddning av diverse prylar är inget problem. Sedan kan det vara skönt att komma till en camping med ett fräscht servicehus, ev. behövs tvättmöjligheter och en del annan lyx.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *