Ställplats eller Camping

Vi väljer Ställplats i första hand på våra utflykter med husbilen men även fricamping, små Campingar  med  ett humant pris går också bra. Vi är inte intresserade vattenland och lekplatser den tiden är förbi vi vill ha lugnt och skönt. Detta gäller när vi är ute själva, finns gånger vi är tillsammans med vänner som vi är inne på Campingplatser och då oftast längre tid. Det som är viktigt för oss är att det finns möjlighet att tömma tankar och fylla på vatten. Vi använder inte faciliteter på platserna, ja nu är det inte riktigt sant JAG kan gå till servicehuset ibland men aldrig Birgitta.

El, nu på sommaren förser solcellen oss med 180 W så det matar på batteriet och en inverter på 350W räcker för oss. Vi har ett bodelsbatteri i den här bilen, faktiskt en miss vid köp, har inte gjort något åt det ännu. Sommarhalvåret har vi fullt batteri behöver inte tänka på el åtgången. Vintertid är det mera el-stolpe men det är så att Gasolen kostar också till Kylskåp och värme, det går på ett ut. Vi använder inte TV i husbilen, skönt att vara utan vi har haft TV i våra andra bilar men tittade ytterst sällan, möjligen en film någon gång.

Nu när vi var iväg till Danmark använde jag park4night, kollade några fricampingförslag nu får vi betänka att det är högsäsong. Fullt med personbilar och om en husbil stod där så var det en Tysk som klämt in sig emellan några träd eller bilar. Nu var vi utefter kusten där det är packat med bilar på varje parkering med badande gäster.

Vi valde att stanna en natt på en DCU camping det har vi utnyttjat ibland i Danmark. Sedan valde vi två fritidshamnar och där skiftar standarden rätt bra: Vi valde bort några där det var skräpigt, inklämt och där det inte fanns något utan bara var en grusplan. Det finns mängder av platser att stanna på till under 200 Dkk. Det finns sidor att tillgå för att söka plats även Appar. Park4night, Campercontact, den är jag mest bekant med sedan 20 år.

Kragenæs var en stor Marina men också en stor camping som har 3 ställplatser utanför som kostade 150 Dkk utan el, el kostade 36 Dkk. Pris på campingen var över 300 Dkk. Här var det välbesökt både med båtar och campinggäster. Det var målet på vår resa och vi kom tidigt, fick sista platsen. Kod till service hus om man vill ha det och tillgång till serviceplattan ingick, även WiFi.

Kalvehave havn stor fritids hamn nära till affär och restaurang. Bra pris som man betalar i en automat 180 Dkk/ El ingår i priset, tillgång till kod till servicehus och ett skapligt WiFi som jag testade en stund. Lite som Lundåkrahamnens ställplats. Restaurang, Glasskiosk och affär alldeles inpå.

https://www.stellplatz-danmark.dk/#/           DACF

https://www.dcu.dk/da/campingpladser     DCU

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Ställplats eller Camping

  1. På semesterresor har vi alltid valt camping, när vi inte bara stannar över natten. Om vi bara skall sova, kan vi stanna lite var som helst. Om vi väljer ställplats, letar jag alltid efter platsen längst bort till höger eller vänster, för om möjligt ha en sida fri.

  2. Vi använder också Park4night och Camper contact. Tyvärr så vill Camper contact att vi använder deras app numera. Det gillar inte jag för jag använder mest datorn. Vi försöker mest hitta fricampingplatser eller små mysiga campingar eller ställplatser. De större ställplatserna och campingarna får vara för vår del.

  3. Vi varvar mellan ställplats, fricamping och camping, beroende på var vi är och vad vi ska göra. Om vi väljer camping föredrar vi mindre, enklare och prisvärda campingar. Tyvärr kan vi inte fricampa så många nätter i sträck eftersom vi gör av med mycket el.

  4. Vi varierar mellan Fricamping, Ställplatser och mindre, prisvärda campingar. Vi klarar oss hur bra som helst utan el då vi har solfångare, dubbla bodelsbatterier och en inverter på 1500 W, kaffekokare och laddning av diverse prylar är inget problem. Sedan kan det vara skönt att komma till en camping med ett fräscht servicehus, ev. behövs tvättmöjligheter och en del annan lyx.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *